1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüslü Eylemcilerin Aileleri Tutuklandı; Evleri Yıkılıyor
Kudüslü Eylemcilerin Aileleri Tutuklandı; Evleri Yıkılıyor

Kudüslü Eylemcilerin Aileleri Tutuklandı; Evleri Yıkılıyor

İşgal güçleri feda eylemi yapan iki Filistinlinin anne babaları dahil ailesinden 10 kişiyi tutukladı. Netanyahu iki evin de yıkılması talimatını verdi.

18 Kasım 2014 Salı 17:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

Kudüs’te sinagog saldırısını düzenleyen Ebu Cemel ve Ğassan Ebu Cemel’in Cebelu’l-Mukebber’deki evlerine baskın yapan işgal güçleri ailelerinden 10 kişiyi tutukladı.

"Ed-Damir" Esirleri Koruma ve İnsan Hakları Müessesesi avukatlarından Muhammed Mahmud, bugün tutuklananların şehit Ğassan’ın annesi, babası, eşi, amcası, yengesi ve Uday’ın beş kardeşi olduğunu söyledi.

Tutuklananların şu anda Kudüs’teki El-Meskubiye soruşturma merkezinde ifadelerinin alındığını belirten Mahmud, Ed-Damir Müessesesi’nin konuyu takip etmeye devam edeceğini ifade etti.

Dün Kudüs’te Siyonistlere yönelik yapılan ve 4 yerleşimcinin ölümü, 13’ünün de yaralanmasıyla sonuçlanan eylemi Filistin Halk Kurtuluş Cephesi'nin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa Tugayları üstlenmişti.

Diğer taraftan bugünkü eylem nedeniyle basın açıklaması yapan Abbas Yönetimi, eylemi kınadığını ifade etti.

Netanyahu’dan Evlerini Yıkın Emri

Bu arada Netanyahu’nun işgal güçlerince katledilen iki eylemcinin Doğu Kudüs’te bulunan evlerinin de yıkılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

Netanyahu ayruca yapılan eyleme karşı tepkilerinin çok sert olacağını ifade etti.

Netanyahu, eyleme nasıl bir karşılık vereceklerini görüşmek üzere güvenlik ve istihbarat birimleri başkanlarıyla ilgili bakanlıkları toplantıya çağırırken, Savaş Bakanı Moşe Yaalon'un da eylemden hemen sonra bakanlıkta acil bir toplantı yaptığı belirtildi.

Netanyahu dün de yaptığı açıklamada, Filistinlilerle uzun vadeli bir barış sağlamasının imkansız olduğunu söylemişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum