1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs Şehidi Tekbirlerle Toprağa Verildi
Kudüs Şehidi Tekbirlerle Toprağa Verildi

Kudüs Şehidi Tekbirlerle Toprağa Verildi

İsrail işgal güçlerince şehit edilen 17 yaşındaki Muhammed Ebu Latife'nin cenaze merasimine katılanlar şehidin intikamının alınmasını istedi.

28 Temmuz 2015 Salı 01:41A+A-

Kudüs'ün kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı'nda binlerce kişi, dün (27 Temmuz Pazartesi) sabah erken saatlerde işgal güçleri tarafından şehit edilen 20 yaşındaki Muhammed Ebu Latife için düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Filistin Sağlık Kompleksi'nden şehidin evine ve oradan da Kalendiya Kampı Mezarlığı'na giden cenaze kortejine katılanlar, Filistin bayrakları taşıyarak şehidin intikamının işgalcilerden alınmasını isteyen sloganlar attı.

İnfaz Edildi

Bu arada, Kalendiya Kampı'ndaki Halk Komiteleri sorumlusu ve şehit Muhammed Ebu Latife'nin amcası Cemal Lafi, işgal güçlerinin öne sürdüğü Filistinli gencin güvenlik güçlerince aranıyor olduğu iddiasının tamamen asılsız olduğunu bildirerek, Muhammed Ebu Latife'nin soğukkanlılıkla infaz edildiğini söyledi.

İşgal güçlerinin kampa sabah erken saatlerde baskın düzenlediğini ve Muhammed Ebu Latife'nin evin terasına kaçmak isterken işgal askerlerinin üzerine kurşun yağdırdığını kaydeden Lafi, Filistinli gencin şehit olduğu haberini aldığında ailenin çok şaşırdığını, Ebu Latife'nin işgal güçleri tarafından yaralı olarak gözaltına alındığını bildirdi.

Muhammed Ebu Latife'nin cesedini işgal güçlerinden teslim alan Filistin Kızılayı da Filistinli gencin vücudunda üç kurşun yarası bulunduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT