1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs Müessesesi de Terör Listesine Alındı
Kudüs Müessesesi de Terör Listesine Alındı

Kudüs Müessesesi de Terör Listesine Alındı

Uluslararası Kudüs Müessesesi ile Lübnan’daki Filistinli Aileleri Koruma Müessesesi ABD’nin terör listesine eklendi.

05 Ekim 2012 Cuma 16:06A+A-

Siyonistlerin talimatıyla hareket eden ABD yönetimi, İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile ilişkileri olduğu ve hareket için yardım topladıkları iddiasıyla Uluslararası Kudüs Müessesesi ile Lübnan’daki Filistinli Aileleri Koruma Müessesesini terör listesine eklediğini duyurdu.

Amerika Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, söz konusu iki kuruma Hamas’ın hakim olması, iki kurumun Hamas adına çalışmalarda bulunması ve maddi - manevi her türlü desteği sağlaması nedeniyle terör listesine alındıkları ifade edildi.

Amerika terör listesine aldığı kurum, kuruluş, vakıf ve derneklerin mal varlıklarına ve hesaplarına el koyuyor, çalışmalarını engelliyor.

Konuya ilişkin açıklama yapan Washington, kurumlarda çalışan Amerika vatandaşı olup olmadığıyla ilgili bir bilgi vermedi. Açıklamada ayrıca, iki kurumun Hamas hareketi savaşçılarına, ailelerine ve zindanlardaki esirlerine yardım ulaştırdığını, Hamas hareketinin Filistin’e egemen olması için sürdürdüğü projeler için de para topladığını iddia etti.

Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenleyen Siyonistlere Cemaat Tekbirlerle Karşı Koydu

Siyonist işgal askerleri ve polislerinden oluşan işgal güçlerinin dün sabah Mescid-i Aksa'nın avlusunda namaz kılan cemaatten birçok kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, yaklaşık 50 kişiden oluşan Siyonist gaspçı grubunun bu sabah Siyonist işgal güçleri himayesinde Mescid-i Aksa'ya girerek ayin yapmak istemesi üzerine Mescid-i Aksa'nın avlusunda bulunan cemaat tekbir sesleriyle gaspçılara karşı koydu.

Bu arada işgal güçlerinin Siyonist gaspçıların Mescid-i Aksa'ya düzenleyeceği baskına hazırlık olarak 50 yaşın altındaki Filistinli ilim öğrencilerinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediği belirtildi.

Siyonist gaspçıların ve özellikle El-Halil'deki Yahudi din okullarındaki öğrencilerden oluşan grupların otobüslerle Mescid-i Aksa'ya geldiği ve El-Mağaribe Kapısı'ndan Mescid-i Aksa'nın avlusuna girdiği ifade edildi.

İşgal güçlerinin sabah saatlerinde Kudüs'te ve 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden altısını Siyonist gaspçıların gelmesiyle birlikte Mescid-i Aksa'nın avlusunda tekbir getirmeye başladıkları için gözaltına aldığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT