1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. ‘Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz’ Yürüyüşüne Çağrı
‘Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz’ Yürüyüşüne Çağrı

‘Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz’ Yürüyüşüne Çağrı

Yarın İstanbul Fatih’te UKEAD öncülüğünde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ve çok sayıda STK’nın desteğiyle Kudüs ile dayanışmak maksadıyla “Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz” konulu bir yürüyüş yapılacak.

28 Şubat 2019 Perşembe 13:16A+A-

Dünyada büyük yankı uyandıran ve İsrail kamuoyunda ses getiren Hepimiz Meryemiz Kampanyası, İstanbul’da 1 Mart 2019 Cuma günü büyük bir kitlesel yürüyüşe hazırlanıyor. Kudüslü hanımlara destek amaçlı yürüyüş, Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na kadar yapılacak. Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz yürüyüşüne özellikle Marmara Bölgesi’ndeki şehirlerden büyük bir katılımın olması bekleniyor.

Kudüslü hanımların sesini duyurmayı amaçlayan kampanya, özellikle İslâm ülkelerinde büyük bir ses getiriyor. Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği öncülüğünde başlayan ve taraflı tarafsız tüm dünyada geniş yankı uyandıran Hepimiz Meryemiz kampanyası, İstanbul’da büyük bir yürüyüşe hazırlanıyor. Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz yürüyüşü 1 Mart 2019 Cuma günü namazın ardından Fevzi Paşa Caddesi’nde gerçekleşecek yürüyüş, Saraçhane Parkı’nda yapılacak konuşmalarla sona erecek.

DÜNYA VİCDANININ NÖBETÇİLERİNE SELAM GÖNDERİLECEK

Kudüs’te dünyanın kanayan yarasını sarmaya ve mevcut adaletsizliğe karşı vicdanlı olan insanların yerine nöbet tutan kadınların sesi, Türkiye’den dünyaya duyuruluyor. 28 Ocak’ta başlayan farkındalık kampanyası yaklaşık 50 ülkede çeşitli etkinliklerle devam ediyor. Sosyal medyadaki etkileşimden belgesel gösterimlerine, konferanslardan fotoğraf sergilerine birçok etkinlik ilgi odağı olmayı sürdürüyor.

Kampanyanın Türkiye’deki sekretaryasını yürüten Uluslararası Kudüs Eğitim Kültür ve Araştırma Derneği (UKEAD), 1 Mart 2019’da İstanbul’da yapılacak yürüyüşün mottosunu “Dünya Barışı Kudüs’ten, Meryemlerin Sesinden” olarak belirledi. Özellikle Marmara Bölgesi’nden büyük kitlelerin Fatih Camii’nde kılınacak Cuma namazının ardından başlayacak yürüyüşe katılması bekleniyor. Bununla birlikte bazı illerde de Kudüs İçin Hepimiz Meryemiz yürüyüşlerinin çeşitli STK’lar vesilesiyle yapılacağı bildirildi.

Hepimiz Meryemiz kampanyasında, Hz. Meryem (a.s.)’ın davasını yürüten bugünkü varislerin yaşadıkları sıkıntılar gündeme getiriliyor. Dünya barışının Kudüs’ten yükseleceği inancıyla hareket edilen kampanya ile ilgili hazırlanan ve büyük beğeni toplayan animasyon filminde sadece Müslümanların değil, Hristiyanların yaşadıkları problemlere de dikkat çekiliyor. Bilindiği gibi 2017’de Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki dedektör ve ezan yasağı sürecinde Kudüs’teki Hristiyan kilise görevlileri, yapılanlara tepki göstermişler bununa beraber Kıyamet Kilisesi’ne kesilen vergi cezalarına karşı da Müslümanlar Hristiyanlara destek olmuşlardı.

Yürüyüşe destek veren diğer STK’lardan bazıları ise şu şekilde: 

UKEAD, İDSB, ÖNDER, AGD İstanbul Şubesi, MAZLUM-DER, ÖZGÜR-DER, HAK-İŞ, BEM-BİR-SEN, Ensar Vakfı, Hukukçular Derneği, İMH, Siyer Vakfı, Ümmet Vakfı, Burak Derneği, Genç Aktivistler, Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi, ÖNSİAD, Nisaül Aksa, MÜMDER, HAGEV, Hukukçu Kadınlar Derneği ve FİDDER.

afiş.jpeg 

 Adres: Fatih Camii | Fatih - İstanbul

Tarih: 1 Mart 2019 Cuma (Yarın)

Saat: Cuma namazı sonrası - 14:00

İrtibat Tel: Kadir Öztürk +90 553 731 51 56

 

HABERE YORUM KAT