1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kudüs Davası Konulu “Biz Burada Kalacağız!” Belgeseli Gösterime Giriyor
Kudüs Davası Konulu “Biz Burada Kalacağız!” Belgeseli Gösterime Giriyor

Kudüs Davası Konulu “Biz Burada Kalacağız!” Belgeseli Gösterime Giriyor

Tülay Gökçimen “Biz Burada Kalacağız!” isimli Filistin’i ve Kudüs davasını konu edinen yeni bir belgesel yapımına imza attı.

22 Nisan 2016 Cuma 11:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

“Biz Burada Kalacağız!” belgeselinin ilk gösterimi önümüzdeki Pazar günü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili bir örneği de sitemize iletilen duyuru metninde şunlar kaydedildi:

Tarih boyunca peygamberlere ev sahipliği yapan, kutsallığıyla üç semavi dinin gözdesi olan, yeryüzüne halka halka yayılan bereketin merkezi, güçlünün elinde olduğunda sahibinin izzet kazandığı Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın tarih boyunca düşmanları var olduğu gibi, canları pahasına onu kaybetmemek için herşeyi göze alan muhafızları da olmuştur.

Ayetler ışığında baktığımızda, Beytül-Makdis’e annesi tarafından adanan ve Rabbimizin dilemesiyle bir kız çocuğu olarak dünyaya gelen ve Aksa’nın muhafızı olarak hayatını bu gaye üzere geçiren ilk muhafız ve gönlünü Allah'a bağlayan ilk murabıt Hz Meryem’dir. Yüzyıla yakın bir süredir işgal altındaki bu kutsal topraklarda her türlü zulme rağmen varlıklarını koruyup, çağımızın en şerli ve sinsi düşmanına karşı hak-batıl mücadelesi veren Filistinli - Kudüslü kadınlar, aynı zamanda tüm ümmet adına Mescid-i Aksa’da İslam sancağını taşıyorlar. Dünyanın büyük güçleri tarafından desteklenen İsrail karşısında dik durarak zulme meydan okuyan bu kardeşlerimizin gayretleri takdire şayandır.

İşte bu mücadeleyi ve Mescid-i Aksa ve vatanları uğrunda çektikleri tüm zulümlere rağmen, Filistin halkının direnişini, sabrını, cihadını, tevekkülünü gözler önüne seren yönetmenliğini Tülay Gökçimen’in ve yapımcılığını Kudüs Bilinci Derneği’nin yaptığı "BİZ BURADA KALACAĞIZ" (سوف نبقي هنا) Belgeseli’nin ilk gösterimi 24 Nisan Pazar günü saat 15:00’da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.

Programda ayrıca Araştırmacı ve Kudüs Uzmanı Musa Biçkioğlu ve Prof. Dr. Abdülfettah El- Awaisi konuşmacı olarak yer alacaktır.

***

“Biz Burada Kalacağız” Belgeselinin fragmanı:

 

new_composition.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum