1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Kredi çekip döviz almaya taahütname engeli
Kredi çekip döviz almaya taahütname engeli

Kredi çekip döviz almaya taahütname engeli

Dövizin hızla yükselmesinin ardından bazı insanların kredi çekip döviz aldığı ortaya çıkmıştı. Yüksek getiri niyetiyle haramın gözetilmediği olayın önüne geçebilmek için BDDK yeni bir sözleşme yükümlülüğü getirdi.

25 Aralık 2021 Cumartesi 15:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), bankaları uyararak müşterilerden amacına uygun olmayan bir şekilde kredi kullanılmamasına dönük imza almaları şartını getirdi. 

Türk Lirasının değerini döviz kurları karşısında korumak isteyen iktidar TL faizli mevduat hesaplarını teşvik ettikten sonra bu defa da faiz üzerinden gelir elde edenlere karşı önlem almaya başladı. 

İktidarın ekonomi politikalarındaki bu ilginç tavırların sebebi ekonomiyi kurtarmak, vatandaşı korumak mı yoksa faizi halka farklı yollarla yedirmek mi anlaşılamıyor!

BDDK, Türk Lirası cinsinden kullandırılan kredilerin amacına aykırı işlemlere konu edilmemesine yönelik gerekli inceleme yapılması için talimat verildiğini duyurmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "Kamu bankasından krediyi alıp bunu başka yere aktarmak suretiyle paradan para kazananların alnını karışlarız." demişti.

Bu sözlerin ardından BDDK, kredi çekmek isteyen müşterilere taahhütname imzalatmaya başladı.

Müşteriler kullandıkları kredi ile ‘amacına aykırılık teşkil eden işlemleri yapmayacağını'; tespiti halinde ise ‘bankayı sorumlu tutmayacağını' kabul etmiş olacak.

Taahhütnamede kredinin kullanım amacına aykırılık teşkil eden işlemler: Döviz ve altın alım işlemleri, vadeli mevduat, repo, hisse senedi gibi finansal getiri sağlamaya dönük yatırımlar, vadesi gelmemiş diğer kredi risklerinin kapatılması, yurtdışına transfer yapılması ve kripto varlıklara veya sermaye piyasası dışına aktarılması olarak yer alıyor. 

 

bddk-kredi-faiz-doviz-taahutname.jpg

 

HABERE YORUM KAT

6 Yorum