1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Köylerini Bırakmayan Türkmenlere İşkence
Köylerini Bırakmayan Türkmenlere İşkence

Köylerini Bırakmayan Türkmenlere İşkence

Türkmen Dağı’nda katliam yapan Esed askerleri, ele geçirdikleri köylerdeki gençlere korkunç işkenceler yapıyor. Gençleri, ellerini bağlayıp bilinmeyen yerlere götüren işkenceci Esed askerleri, 4 Türkmen genci de direnişe destek verdiği için infaz etti.

31 Aralık 2015 Perşembe 14:34A+A-

Suriye'de son 3 yılda devam eden savaşta Türkmen Dağı bölgesinde Esed rejiminin askerleri tarafından 2 bin asker ve sivil katledildi. IŞİD bahanesiyle 30 Eylül'de Suriye'deki savaşa dahil olan Rusya ise o günden bugüne 230 Türkmen'i katletti. Bayır bucak bölgesinde Rusya'nın havadan ve Şii milislerin karadan desteğini de arkasına alan Esed güçleri, 17 köyün kontrolünü ele geçirdi. 20 binden fazla sivilin yaşadığı Türkmen Dağı'nda köyler devam eden çatışma sürecinde büyük oranda boşaldı..

4 GENCİ İNFAZ ETTİ

a6ed12ecyilmaz5-001.jpg

Ancak topraklarını bırakmak istemeyen ve ailelerini korumak için köylerden ayrılmayan Türkmen gençler Esed ordusu ve işgalci Şiiler tarafından tutuklanmaya başladı. Esed'in askerleri ele geçirdiği köylerde Türkmen gençlerine korkunç işkenceler de yaptı. Esed'in askerlerinin ayaklarıyla kafalarına bastığı gençler, tutuklanarak bilinmeyen yerlere götürüldü. Gerçekleştirdiği işkencelerle tanınan Esed rejimi son 10 günde 4 Türkmen genci direnişe destek verdiği için infaz etti.

ESED KATLİAM HAZIRLIĞINDA

e73b04ceahmetarnavut-001.jpg

Yeni Şafak'a konuşan Bayırbucaklı Türkmen komutan Albay Ahmet Arnavut, “600 yıllık ata yurdumuz işgal altında. Bizi kaderimize terk etmeyin. Önümüzdeki günlerde Şii milisler ve Baas askerleri halkımıza yönelik çok daha geniş katliam hazırlığında. Bayırbucak Türkmen bölgesini büyük bir belirsizlik bekliyor. 17 köy rejimin kontrolü altında. Köylerinden ayrılmayanları ise işkence ve ölüm bekliyor” dedi.

YAŞAM MÜCADELESİ VERİYORLAR

Türkmen gruplar Türkmen dağının 3 bölgesinde, Yamadi, Sümeyren ve Sallır köylerinde tutunmaya çalışıyor. Rejim güçleri, son 3 günde yoğun çatışmaların ardından bölgenin önemli noktalarından Burç el Kasab'ı ele geçirdi. Kış şartları ile birlikte sınır bölgesinde çadırlarda 50 binden fazla Türkmen yaşam mücadelesi veriyor. İşgal edilen Türkmen bölgelerine Şii gruplar, rejim ve Rus bayrakları asıldı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum