1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Kötü Parti’li İlay Aksoy Esed Rejiminin Propagandasını Sürdürüyor!
‘Kötü Parti’li İlay Aksoy Esed Rejiminin Propagandasını Sürdürüyor!

‘Kötü Parti’li İlay Aksoy Esed Rejiminin Propagandasını Sürdürüyor!

​​​​​​​Suriyeli muhacirlere karşı ırkçı tutumuyla tanınan İlay Aksoy İdlib’de mazlumlar için başlatılan briket ev kampanyasını hedef alırken yine Esed rejiminin palavralarına dört elle sarılmış!

27 Haziran 2020 Cumartesi 13:18A+A-

HAKSÖZ HABER

İlay Aksoy Fatih’te belediye başkanlığına aday olduğu süreçte Suriyeli esnafı hedef alıp İngilizce tanıtım videosu yayınlamasıyla gündeme gelmiş bir isim. Aynı zamanda İyi Parti Genel İdare Kurulu üyesi sıfatına da sahip İlay Aksoy Türkiye’deki Suriyeli muhacirlere alabildiğine düşmanlık kampanyası sürdürürken, tüm ırkçılar gibi diktatörlere sempati beslemeyi de ihmal emiyor.

Bunu en net biçimde Esed rejiminin koroanavirüs salgını daha başlamadan büyük tedbirler aldığı iddiasıyla göstermişti. Türkiye’nin hazırlıksız yakalandığı koronavirüs salgınına karşı Esed rejiminin çabalarının örnek alınması gerektiğine dair mesajıyla gündem olmuştu.

İlay Aksoy’un diktatörlük rejimine olan sempatisi sosyal medya hesabından yayınladığı yeni mesajıyla bir kez daha gün yüzüne çıktı. İdib’de Türkiye’nin sivil toplum desteğiyle mazlumlar için başlattığı biriket ev kampanyasını karalamak için şebbihalara ait bir hesapta yayınlanan iddiaları hiç sorgulamadan iktibas etti. Humus’ta rejimin büyük bir üretim hamlesi içine girdiği yalanını tekrarlayan İlay Aksoy ayrıca muhtemelen Şam’da rejim destekçilerinin lüks hayatını yansıtan bir otel havuzu fotoğrafını da eklemeyi ihmal etmedi.

Humus’u Homs diye yazacak kadar Suriye gerçeğine ‘İngiliz’ takılan İlay Aksoy’un üretim hamlesi, sanayi tesisi sayıklamalarını bir kenara bırakıp Esed rejiminin hakim olduğu bölgelerde insanların ekmek alamaz halde olduğunu görmesi zordu tabi ki! Aynı şekilde muhtemelen Suriye’de hayatın nasıl da güzel ve canlı olduğunu göstersin diye yayınladığı havuz sefası fotoğrafının aslında Esed rejiminin ne kadar aşağılık bir yapıda olduğunu yansıttığı gerçeğini idrak etmesi de elbette ırkçı bir kafadan beklenemezdi!

ilayaksoy-2.jpg

HABERE YORUM KAT

5 Yorum