1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BOSNA-HERSEK

  4. Kosova'da IŞİD Operasyonu
Kosova'da IŞİD Operasyonu

Kosova'da IŞİD Operasyonu

Kosova'da ülke genelinde gerçekleştirilen polis operasyonlarında, aralarında camide görevli imamlar ve siyasetçiler de olan 15 kişi gözaltına alındı.

17 Eylül 2014 Çarşamba 15:46A+A-

Kosova polisinin açıklamasında, savcılık talimatıyla ülke genelinde 16 farklı noktada operasyon düzenlendiği ve Irak ile Suriye’deki örgütlerle bağlantısı olan 15 kişinin gözaltına alındığı duyuruldu.

‘Kosova güvenliğine ve anayasal düzene zarar verdikleri’ gerekçesiyle gözaltına alınan kişilerin bulundukları mekanlarda delil niteliğinde çok sayıda belge de ele geçirildi.

Yaşları 25 ile 56 arasında değişen 15 kişinin isimleri polis tarafından açıklanmadı. Ancak Kosova medyasında yer alan haberlere göre, aralarında 11 cami imamı da bulunan gözaltındaki şüpheliler şunlar:

Vitialı Camii İmamı Sabahudin Selimi, İpek Başimamı Enes Goga, İmam Eroll Nesimi, İmam İdriz Bilibani, Prizrenli İmam Leonard Ruli, İpekli İmam Dardar Gjuka, Priştine'deki Fatih Sultan Mehmed Camii İmamı Şevket Krasniqi, Kaçanikli İmam Shefki Koraçi, Prizren'deki Yeni Mahalle Camisi İmamı Mazllum Mazllumi, Priştineli İmam Bedri Robaj, İmam Ekrem Avdiu, Vaiz Enis Rama ve Birleşik İslam Hareketi (LISBA) Genel Başkanı Fuad Ramiki.

Kosova polisi, geçen ay yaptığı operasyonda da ‘IŞİD ve Nusra Cephesi bünyesinde Suriye ve Irak'taki savaşlara katıldıkları’ şüphesiyle 40 kişiyi gözaltına almıştı.

Operasyona tepki gösteren bazı sivil toplum kuruluşları, gözaltıların terörle bir ilgisi olmadığını, devletin aylardır yaşanan siyasi krizi örtbas etmek ve Avrupalı ülkelere şirin görünmek için bu operasyonları gerçekleştirdiğini öne sürdü.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT