1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Körfez İşbirliği Konseyi'nden İran'a Hac Kınaması
Körfez İşbirliği Konseyi'nden İran'a Hac Kınaması

Körfez İşbirliği Konseyi'nden İran'a Hac Kınaması

Körfez İşbirliği Konseyi, İran'ı hac ve umre ibadetini politize etmekle suçladı.

14 Mayıs 2016 Cumartesi 11:41A+A-

Körfez İşbirliği Konseyinin (KİK), İran'ın hac ve umre ibadetini politize etmeyi hedefleyen tavrını kınadığı bildirildi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı SPA'nın haberine göre, KİK Genel Sekreteri Abdullatif ez-Zeyyani, yaptığı açıklamada, "Konsey, İran'ın, bu yılki hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmayarak hac farizasını politize eden tutumunu kınamaktadır." ifadesini kullandı.

Zeyyani, İranlı yetkilileri, haccın dini bir vecibe olduğu ve siyasi anlaşmazlıklara alet edilmemesi gerektiğini anlamaya çağırdı.

İranlı hacıların hac ibadetini güven içinde yerine getirebilmeleri için İran'daki yetkili makamların Suudi Arabistan yönetimiyle işbirliği yapmasını isteyen Zeyyani, Suudi Arabistan'ın hac ve umre ibadetlerinin yerine getirilmesinde sunduğu kolaylıkları takdir ettiklerini dile getirdi.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, İranlıların hac ve umre vazifelerini yapmalarını engelledikleri yönündeki iddiaları yalanlamıştı.

Bakanlığın her yıl hac organizasyonlarıyla alakalı işleri görüşmek üzere İran'ın da içinde bulunduğu 78 ülkenin yetkililerine davet gönderdiği belirtilen açıklamada, yaklaşık 1 ay önce İran hac işleri heyetiyle bir araya gelinerek hacla ilgili tüm meselelerin görüşüldüğü belirtilmişti. İran hac heyetinin, bu yılki hac mevsimi düzenlemeleri için hazırlanan anlaşmaya imza atmadığı bildirilmişti.

HABERE YORUM KAT