1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Konya'da doktora silahlı saldırı
Konya'da doktora silahlı saldırı

Konya'da doktora silahlı saldırı

Konya'da hastanede doktoru silahla vuran saldırgan aynı silahla intihar etti. Ameliyata alınan doktor ve saldırgan hayatını kaybetti.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 21:16A+A-

Konya Şehir Hastanesi'nde bir poliklinikte tedavi gören hasta M.A. ile doktor Ekrem Karakaya arasında henüz bilinmeyen nedenle tartışma çıktı.

Doktoru silahla vuran M.A., aynı silahla intihar girişiminde bulundu. Durumu ağır olan Karakaya ile M.A. ameliyata alındı. Ağır yaralanan doktor ve saldırgan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Saldırganın Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı öğrenildi. Konya Valisi Vahdettin Özkan ile İl Sağlık Müdürü Mehmet Koç, hastaneye giderek, yetkililerden bilgi aldı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya Şehir Hastenesi'nde doktora düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Bakan Koca paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Konya Yunak İlçe Devlet Hastanesinden bir güvenlik görevlisi, Konya Şehir Hastanemizde bir hekim arkadaşımıza silahıyla ateş ederek onu hayattan kopardı. Olayda kendisi de öldü. Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun.''

Yaşanan olaya ilişkin RTÜK yayın yasağı da getirdi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum