1. HABERLER

  2. HABER

  3. Komuta Bizde Olursa, Füze Sistemi Kurulur
Komuta Bizde Olursa, Füze Sistemi Kurulur

Komuta Bizde Olursa, Füze Sistemi Kurulur

Başbakan Erdoğan, füze kalkanı projesinde komutanın Türkiye’de olmasında ısrarlı: Topraklarımızda böyle bir şey düşünülüyorsa, komutası da kesinlikle bizde olmalı.

16 Kasım 2010 Salı 13:20A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 19-20 kasımda Lizbon'da yapılacak NATO Zirvesi'nde gündeme gelecek füze kalkanı hakkında net konuştu. Erdoğan, "Topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa kesinlikle komuta bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil" dedi.

Başbakan Erdoğan, Bangladeş dönüşünde Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenledi. Ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, bir gazetecinin, "Obama'yla olan görüşmenizde füze kalkanları konusu gündeme geldi mi" sorusuna, "Şüphesiz geldi" yanıtını verdi.

Erdoğan, şunları söyledi: "Kendileri bu konuyla ilgili zaten belli bir noktaya da gelinmesi hasebiyle, sordukları soruya, daha önce buradan da hareket ederken söylediğim gibi, aynı şekilde değerlendirmemi kendilerine bildirdim. 'Bu noktalardaki hassasiyetiniz, bizim de hassasiyetimiz olacaktır' dedik. Tabii, bu işin ana merkezini NATO teşkil ediyor. NATO kapsamı içerisinde, NATO'nun bir üyesi olarak şüphesiz ki bu kapsamda atılacak bir adım. Ve bu işin komutasının kime verileceği hususu. Ki bunun özellikle topraklarımızın genelinde böyle bir şey düşünülüyorsa zaten kesinlikle bu bize verilmeli, aksi takdirde böyle bir şeyin kabulü mümkün değil.

Bir diğeri ise asla herhangi bir ülke adı burada belirtilemez. Tabii yerleşim noktası bunların, çok çok önemli. Ve serpilme denilen konu çok çok önemli. Bu serpilme nerede olacak, nasıl olacak, bu önemli. Hangi irtifada olacak, bunlar önemli. Bütün bunların zaten teknik kadrolarımız üzerinde çalışmalarını yapıyorlar. Silahlı Kuvvetlerimizde bunun çalışmaları ayrıca yapılıyor. Ve Lizbon Zirvesi'nde de bu görüşülecek. Eğer mutabakat sağlanırsa ne ala, sağlanmazsa söyleyecek bir şey yok."

TARAF

HABERE YORUM KAT

1 Yorum