1. HABERLER

  2. HABER

  3. Koç’un Namaz Karşıtlığı Tescillendi
Koç’un Namaz Karşıtlığı Tescillendi

Koç’un Namaz Karşıtlığı Tescillendi

Koç Holding’in personelinin Cuma namazı kılmasına izin vermediği belgelendi.

17 Kasım 2014 Pazartesi 14:41A+A-

Koç Holding’in personelinin Cuma namazı kılmasına izin vermediği belgendi. Koç Holding’e bağlı Gebze Arçelik-LG klima fabrikasında çalışan ve şirket yöneticilerinin Cuma namazına izin vermediğine yönelik gazetemize açıklamada bulunduğu gerekçesiyle işten çıkarılan Mehmet Mert’in açtığı davada, çarpıcı açıklamalar yapıldı.

Gebze Arçelik-LG klima fabrikasında çalışan Mehmet Mert isimli vatandaş, namaz kılamama rahatsızlığını ve şirket yöneticilerinin buna yönelik bir çözüm girişiminde bulunmamasını gazetemize anlatması sonrası işten çıkarılmıştı. 

Mehmet Mert de, tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmasının ardından hakkını aramak için Gebze 2. İş Mahkemesi’ne işe iade davası açmıştı.

Mehmet Mert’in, Koç Holding yöneticilerine açığı davada şok edici belgeler ortaya çıktı. 

Koç Holding’e bağlı Arçelik-LG klima fabrikasında insan kaynakları yöneticisi olarak çalışan Hakan Yasa, mahkemede tanık olarak dinlendi. Yasa, “Yeni Akit gazetesinde namaz kılamadığına yönelik beyanları vardı. Ben bu beyanları görünce üst yönetim ile görüştüm ve bu durumu beyan ettim. Yazılı savunmasını aldık. Kendisi de savunmasında bu durumu onaylayınca fesih işlemlerini yaptık” dedi. 

KÜÇÜKBAY: NAMAZ İÇİN İŞTEN ATILDI

Mehmet Mert’in çalışma arkadaşlarından forklift operatörü Ferdi Aldemir, Cuma namazına gitmek isteyenlerin teknisyenin inisiyatifine bağlı olduğunu söyledi. Mahkemeye “tanık” sıfatıyla ifade veren Ferdi Aldemir, “Ben daha önce Cuma namazlarına gidebiliyordum ancak Mehmet Mert’in olayından sonra ben de gidemedim. Çünkü vardiya düzenlemek de izin verme yetkisi de teknisyendedir. Mehmet Mert’in yaptığı işi yapan başka arkadaşları da vardır. Ona izin verilmesi işleri aksatmaz. Mesela ben de tek forkliftçiydim ancak izin alarak gidebiliyordum, işler aksamıyordu. Ben davacının dışarıda herhangi bir yerde davalı işveren veya işyeri ile ilgili aleyhe bir konuşmasını duymadım. Sadece Cuma namazına niye izin vermediler diye üzüntüsünü duydum. Onun dışında hakaretini veya küçük düşürücü davranışını duymadım” ifadelerini kullandı.

İşten çıkartılan Mert’in mesai arkadaşlarından mekanik bakım bölümü çalışanı Mehmet Akif Küçükbay da mahkemeye verdiği tanık beyanında, “Davacı Cuma’ya gitmek istemiş. Bunun için izin alamamıştı. Sanıyorum bu yüzden işten çıkartıldı. Ben davacının dışarıda davalı işyeri veya sahipleri hakkında olumsuz konuşmalarına şahit olmadım. Ben Cuma namazına gitmek için izin istemedim. Ben şahsen Cuma namazı vaktinde izin istemedim. Bizim bölümden Cuma namazına gitmek isteyen olmadığı için böyle bir sorun yoktu. Çünkü bizim bölümde davacı dışında çalışanlardan kimse izin istemedi bu yüzden de bir sorun çıkmamıştı” diye konuştu.

ALLAH’IN EMRETTİĞİ NAMAZI KILDIM DİYE İŞSİZ KALDIM

“Arçelik’ten namaz karşıtlığı” ve “Namaz mağduruna mobbing!” başlığıyla gazetemizde çıkan haberlerin ardından rahatsız olan Koç grubu ve fabrika yöneticileri çözümü Mert’i işten çıkarmakta bulurken, işten atma gerekçesinde ise “şirket sahiplerine hakaret etme” gösterilmişti.  Yöneticiler, Mert’in namaz kılmasına izin verilmemesini halka duyurmasıyla Koç’un itibarını zedelediği iddiasında bulunmuştu. 

Mehmet Mert ise, namaz konusunda yaşadığı sıkıntıyı gazetemize anlatırken şu ifadelere yer vermişti: “Şirket sahiplerinin şeref ve namuslarını küçük düşürdüğüm gerekçesiyle iş akdime son verildi. Ben asla öyle bir ifade ve ithamda bulunmadım. Ben 4 yıldır Arçelik-LG klima fabrikasında çalışıyorum. Bunca zamandır o insanlara normal çalışma düzeyinin üzerinde hizmet ediyorum. Bu hizmete karşılık Allah’ın emrettiği namazı kılma isteğimle işsiz bırakıldım.”

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT

1 Yorum