1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kocaeli'den İki Müslüman Esed Güçleriyle Girdiği Çatışmada Vefat Etti
Kocaeli'den İki Müslüman Esed Güçleriyle Girdiği Çatışmada Vefat Etti

Kocaeli'den İki Müslüman Esed Güçleriyle Girdiği Çatışmada Vefat Etti

Cihada destek vermek amacıyla Suriye'ye giden iki kardeşimizin daha şehit düştüğü öğrenildi.

29 Kasım 2013 Cuma 15:21A+A-

Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinden cihada katılmak amacıyla Suriye’ye giden, burada tercümanlık ve yardım koordinasyon işlerine bakan Arif Tepebağ (37) Halep’te Esed güçleri tarafından atılan bomba nedeniyle ağır yaralandı. Gaziantep’e getirilerek yoğun bakım servisine alınan Tepebağ, tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Yine Karamürsel’de ikamet eden Volkan Ertan'ın (Hattab-33) Esed güçleri ile girdiği bir çatışmada şehit düştüğü açıklandı. Yaklaşık bir hafta önce şehit edilen Ertan’ın, Suriye’de defnedildiği öğrenilirken, Arif Tepedağ’ın cenazesi ise Karamürsel’e getirilerek toprağa verildi.

Mart ayında Türkiye’ye dönen ve Ağustos ayında ikinci kez Suriye’ye giden Arif Tepebağ, iyi derecede İngilizce ve Arapça bildiği için Halep’te tercümanlık yaparak hastaneye gelen yaralıların Türkiye’ye sevk edilmesine yardımcı oluyordu. Tepebağ, yaklaşık 14 gün önce Esed güçleri tarafından Halep’e atılan bir bomba sonucu ağır şekilde yaralandı.

Ağır yaralı bir şekilde yurda getirilerek Gaziantep Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Arif Tepebağ, yoğun bakım ünitesinde 14 gündür tedavi görüyordu. Tepebağ, önceki gün aniden fenalaşarak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı. Tepebağ’ın cenazesinin Karamürsel Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Dereköy Mahallesi’ndeki aile kabristanlığına defnedildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum