1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kocaeli'de 271. Başörtüsü Eylemi
Kocaelide 271. Başörtüsü Eylemi

Kocaeli'de 271. Başörtüsü Eylemi

Mazlumder Kocaeli Şubesi tarafından 271. si düzenlenen başörtüsüne özgürlük eyleminde konu son günlerde Türkiye'de yaşanan çatışmalardı. Basın açıklamasını dernek adına şube başkanı Çetin Tahtacı yaptı.

26 Haziran 2010 Cumartesi 21:25A+A-

Basın Açıklamasının Tam Metni:

2 haftadır ülkemizde artan terör olayları yüzünden onlarca insanımız hayatını kaybetmiştir. Ölenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Temennimizde tekrar aynı acıların yaşanmamasıdır.

İnsanın en temel hakkı yaşam hakkıdır. Yaşam hakkını elden almak terörizmdir. Bunu kim yaparsa yapsın teröristdir. Marmara gemisinde silahsız insanlara insani yardım malzemesi götürmeyi amaçlayan insanların yaşam hakkını elinden alanla, İstanbul Halkalı'da sivil ve asker taşıyan servis aracını bombalayan arasında herhangi bir fark yoktur. İkisinde de yaşam hakkını ihlal vardır. Yaşanan saldırıları bu meydandan şiddetle kınıyoruz, faillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz.

Hükümetin yapmak istediği demokratik açılımın yapılan saldırılar sonucu sekteye uğramaması gerekmektedir. Sorun ancak üzerine gidildikçe, kararlı adımlar atıldıkça çözüme yaklaşılacaktır. Tüm halkın bu süreçte yaşanan olayları farkına vararak, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi gerekmektedir. Sonuçta her iki durumda da ölen bu ülkenin insanıdır. Analar ağlıyor, evlatlar babasız kalıyor, ocaklar yıkılıyor. Terör alçak yüzünü saklayamıyor.

Silahlar bırakıldığı zaman akan kanlar da duracaktır. Terör örgütü silahını bırakırsa tabiî ki güvenlik güçleri de silahlarını geri çevirecektir. Silahların gölgesinde demokratik açılımda aksayacaktır. Umarız ki silahların yerine barışın, eşitliğin, özgürlüğün yaşandığı bir dünya olsun.

HABERE YORUM KAT