1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. AFGANİSTAN

  4. Koalisyon Güçleri Bu Sefer de 'Yanlışkla' 3 Afganı Vurdu
Koalisyon Güçleri Bu Sefer de 'Yanlışkla' 3 Afganı Vurdu

Koalisyon Güçleri Bu Sefer de 'Yanlışkla' 3 Afganı Vurdu

ABD öncülüğünde koalisyon güçleri IŞİD’e karşı yürüttüğü hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisi vurdu. Koalisyon daha önce Suriye ve Musul'da IŞİD’e karşı hava operasyonlarında yüzlerce sivili katletmişti.

11 Haziran 2017 Pazar 04:58A+A-

Afganistan’ın Helmand kentinde ABD koalisyon güçleri gerçekleştirdikleri hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisi vurdu.

Helmand kentinde ABD koalisyon güçlerinin IŞİD karşıtı yürüttüğü hava saldırısında yanlışlıkla 3 Afgan polisin öldürüldüğü bildirildi. Vali sözcüsü Omer Zwak, “Olay, Helamnd’ın başkenti Lashkar Gah şehrinin Nad Ali ilçesinin çevresindeki bölgede gece meydana geldi. Üzücü olay, Afgan kuvvetleri ve orada uluslararası birlikler tarafından yürütülen ortak bir operasyon sırasında gerçekleşti" dedi.

Öte yandan ABD Ordusu olayı doğrularken, "Helmand eyaletinde bir gecede yapılan operasyonlar sırasında Afgan Milli Savunma ve Güvenlik Güçlerinden polislerin öldüğünü ve yaralandığını doğrulayabiliriz. Bu talihsiz olaydan etkilenen ABP üyelerinin ailelerine başsağlığı diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Yetkililer, olay ilgili soruşturmanın yürütüldüğünü bildirdi.

Kaynak: Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT