Kızıl Haç ekipleri Gazze'de şok oldular!

Kızıl Haç ekipleri Gazze'de şok oldular!

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, İsrail'i Gazze'deki yaralıların tedavisi ve tahliyesinde uluslararası hukukun kurallarına riayet etmemekle suçladı.

Örgütün Cenevre'deki merkezinden yapılan yazılı açıklamada, çalışanlarının Gazze'ye girmek için dört gün beklediği belirtildi.

Çalışanların nihayet girişlerine izin verildiğinde ise bombalanmış bir evde 12 ceset, yaralılar ve travma halinde insanlarla karşılaştıkları ve bunların arasında çocuklar da bulunduğu belirtildi.

İsrail ordusunun bölgede olduğu ancak bu kişilere yardım etmediği öne sürüldü.

Tarafsızlığıyla bilinen örgüt, çalışanlarının Gazze'de tanık oldukları manzarayı "şoke edici" olarak tanımladı.

Uluslararası hukuka göre, savaşan tarafların yaralıları tedavi etmesi, hiç değilse bağımsız ekiplerce tedavilerine ve tahliyelerine izin vermesi gerekiyor. (BBC)

 

Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir