1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kitapçı Hakkındaki Mahkûmiyet Bozuldu
Kitapçı Hakkındaki Mahkûmiyet Bozuldu

Kitapçı Hakkındaki Mahkûmiyet Bozuldu

Londra'daki saldırıları düzenlemekle suçlananlar kendisinden kitap satın aldığı için terörizmden mahkum olmuştu.

06 Ocak 2013 Pazar 13:55A+A-

İngiltere’de Temyiz Mahkemesi, Londra’daki 7 Temmuz saldırısını yapmakla suçlananlar da dahil birçok kişinin evine yaptığı baskınlarda kendi sattığı kitaplar bulunan Ahmed Faraz adlı İngiliz kitapçı hakkında “terörizm”den verilen mahkumiyet kararını bozdu.

Ailesi Pakistanlı olan, İngiltere doğumlu Faraz (33) 10 yıldır Birmigham’daki “Maktabah” adlı kitabevini işletiyordu. HürriyetPlanet’teki habere göre Seyyid Kutub’un “Meâlim fi’t-Tarîk” kitabına bizzat önsöz de yazdı.

“Teröristlere Kitap Satmışsın; O Halde Sen de Teröristsin!”

2005’te Londra’da düzenlenen saldırılarının ardından kitabevine polis baskınlar düzenledi. 2007’de gözaltına alınan Faraz, 2011’e kadar tutuksuz yargılandı. Sonunda “terörist yayınlar bulundurmak ve dağıtmaktan” 2 yıl hapse mahkum edildi. Evlere yapılan baskınlarda ele geçen yayınların yüzde 26’sı Maktabah’ta satılmış olduğu için İngiliz basını Faraz’ı “teröristlerin favori kitapçısı” diye niteledi.

İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNMASI

“İfade özgürlüğü hakkım çiğneniyor. Ayrıca ben sadece cihat değil, fıkıhtan tasavvufa tüm İslami konularda kitap satıyorum” diyen Faraz, Temyiz Mahkemesi’ne başvurdu.

Mahkeme, dün İngiliz gazetelerinin geniş yer ayırdığı son sözü söyledi: “Savcılığın getirdiği tek delil, sanığın sattığı kitapların terörizmden mahkum olanların evinde bulunmuş olması. Bu delil, bu yayınların insanları terör eylemleri yapmaya teşvik ettiğini kanıtlamaya yeterli değil. Kaldı ki, bu kitaplara sahip olup da şiddete bulaşmayan kaç genç Müslüman olduğunu da bilmiyoruz.”

Başsavcılık, temyiz hükmünü beraat kararı saydığını ve yeniden yargılama talep etmeyeceğini açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT