1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kışlalarda 'Casusluk' Araması
Kışlalarda Casusluk Araması

Kışlalarda 'Casusluk' Araması

Çok sayıda adreste 'askeri casusluk' araması: 1 hakim albay ve 2 yarbay gözaltında!

13 Haziran 2012 Çarşamba 19:02A+A-

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''askeri belgeleri ele geçirme'' iddialarına yönelik soruşturmayla ilgili operasyonlar sürüyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir'in de aralarında bulunduğu 16 ilde 51 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı. aramalar sonucu Hakim Albay Ali Rıza Bildik ile Bandırma 6. Jet Hava Üs Komutanlığı'ndan 2 yarbay gözaltına alındı.

Fuhuş yaptırılan kadınlar aracılığıyla yüksek rütbeli askeri personelin uygunsuz görüntülerini çektikleri ve bunlarla şantaj yaparak bazı askeri bilgileri elde ettikleri iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında 27 Mayıs'ta İzmir merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonlarda suç örgütü üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 30 kişiden 20'si, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

14 ASKER HAKKINDA GÖZALTI KARARI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Ankara'daki özel yetkili 7 Cumhuriyet savcısı, askeri noktalarda arama yapmak üzere adliyeden ayrıldı. Çok sayıda polis ve askeri personel ile adliyede görevli zabıt katipleri de savcılarla birlikte arama noktalarına gitti.

Hakkında gözaltı kararı verilen 14 kişinin; Milli Savunma Bakanlığı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve GATA'da görev yaptığı belirtildi.

Gözaltına alınanların, Merkez Komutanlığı'ndan İzmir'e götürülmeleri bekleniyor.

ANKARA

Askeri casusluk iddiaları nedeniyle İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapmasında emekli Hakim Albay Ali Rıza Bildik'in bürosunda arama yapıldı. Çankaya Farabi Sokak'taki büroda arama yapan polis ekipleri, aramanın ardından Bildik'le birlikte binadan ayrıldı.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 1 albay, 1 yüzbaşı ve 1 üsteğmenin evlerinde ve görev yaptıkları yerlerde arama yapılıyor.

BURSA

Gemlik'te bir albayın lojmanı ile Gemlik Askeri Veterinerlik Okulu'nda arama yapılıyor.

BALIKESİR

Bandırma Merkez Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Bürü Amirliğine bağlı ekipler, yarbaylar M.P. ve E.K.'nin lojmanlarında arama yaptı. Çok sayıda dokümana el konulan aramalar sonrası M.P. ve E.K. de gözaltına alınıp İzmir'e getirildi.

Haberler.com

HABERE YORUM KAT