1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kışlada Yaşanan Ölümler Şüpheli Değilmiş!
Kışlada Yaşanan Ölümler Şüpheli Değilmiş!

Kışlada Yaşanan Ölümler Şüpheli Değilmiş!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şüpheli asker ölümüne rastlanmadığını söyledi!

06 Mart 2012 Salı 12:54A+A-

 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, şüpheli asker ölümüne rastlanmadığını söylese de selefinin, “son 5 yılda 408 asker intihar etti” açıklamasıyla başlayan soruşturmalar sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın şüpheli asker ölümlerine ilişkin soru önergesine yanıt veren Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, selefi Vecdi Gönül’den ve konu hakkında araştırma yapanlardan farklı olarak, Bakanlık kayıtlarında hiçbir şüpheli ölüm vakası bulunmadığını söyledi.

Asker Hakları Sitesi’nde ise 2012’nin ilk ayında kışlalarda ölen 15 askerin isimleri ve nerede hayatlarını kaybettikleri yer aldı. İsmet Yılmaz, Akkiraz’ın soru önergesine verdiği yanıtta şunları dile getirdi: “Bugüne kadar kayıtlarımızda ölümü şüpheli olan, müsebbibi belli olmayan, kayıt altına alınmayan, soruşturulmayan hiçbir vaka bulunmamaktadır.”

Yılmaz’dan önceki Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün, bir soru önergesine verdiği yanıtta, son beş yılda kışlalarda 408 askerin intihar ettiğini söylemesinden sonra başlayan soruşturmalar ise sürüyor.

Konu hakkında araştırma yapan İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 28 Haziran 2010 tarihli “Şüpheli asker ölümleri” raporunda da, 1991-2001 arasında 815 askerin şüpheli biçimde hayatını kaybettiği belirtildi.

İki ayda 15 ölüm vakası

Asker Hakları Sitesi’nde yer alan bilgilere göre ise, 2012 yılının ilk iki ayında 15 asker kışlalarda intihar etti. Ailelerin başvurusu üzerine, aralarında Ermeni asıllı Sevag Balıkçı’nın da bulunduğu çok sayıda askerin ölümü hakkındaki davalar sürüyor. TARAF

HABERE YORUM KAT