1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kıskanç Diktatörün Şahsi Hesap ve Hevesleri
Kıskanç Diktatörün Şahsi Hesap ve Hevesleri

Kıskanç Diktatörün Şahsi Hesap ve Hevesleri

PKK-HDP sevgisi değil ama Erdoğan-Davutoğlu nefreti tavan yapmış bu söylem ve literatüre alkış ve hayranlık bildirmek üzere kimileri sıraya girmiş olsa da seküler aydınlar hızla itibar ve güvenlerini tüketmekteler.

06 Ağustos 2015 Perşembe 07:29A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

Türkiye’de siyasal kültürü Batıcı/seküler devlet sınıfları adına kontrol eden aydın-akademisyenlerin haki renge olan tutkusu hiç bitmiyor. Bir dönem siyaset ve toplumu terbiye etmek üzere askerin haki rengine bağlanan umutlar son dönemlerde PKK’lı gerillaların haki renkli kamuflajına sıkı sıkıya tutunmaya başladı. Askeri kollayan, müdahaleye teşvik ve davet eden bildirilerin etkisi kaybolalı PKK’yı kollayan, siyaseti ipotek altına almaya teşvik ve davet eden bildiriler daha bir trend yapar oldu.

Doğan Avcıoğlu ve İlhan Selçuk’un eteğine tutunmuş Hasan Cemal, Cengiz Çandar gibi müstakbel aydınların Devrim Dergisi’nde ordu içindeki genç subaylar adına Baas türü bir askeri cunta kurup darbeye teşvik amaçlı bildiriler kaleme aldıklarızamanların üzerinden epey zaman geçti. Genç subaylar adına ama genç subayları haberdar etmeksizin aydınlar tarafından kaleme alınan bildiriler elbette epeyce evrim geçirmiştir diye zannedebilirsiniz. Lakin mantık ve hedef itibariyle bırakın evrim geçirmeyi hızlı bir gerileme hatta çöküş bile yaşandı.

Yazının Devamı >>>