1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Kırmızı Kitap"a Onay
Kırmızı Kitapa Onay

"Kırmızı Kitap"a Onay

Devlet Bakanı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi'nin Bakanlar Kurulu'nda kabul edildiğini açıkladı.

22 Kasım 2010 Pazartesi 20:22A+A-

Kamuoyunda 'kırmızı kitap ' olarak bilinen Milli Güvenlik Siyaset Belgesi, Bakanlar Kurulu'nda kabul edildi. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, artık, içi boş kavramların belgede yer almadığını dile getirdi.

Çiçek, "Hukuk içinde tanımlanamayanlar, belgede yok. Belgede, toplumun huzur ve refahı, ülkenin güvenliği gözetilmektedir. Lüzumsuz tartışmalara kapı aralamamak gerekir. Her türlü tehdite yönelik devletin elinde yeteri kadar güç var" dedi.

Cemil Çiçek, yeni belgenin temel hak ve özgürlükler göz önünde bulundurularak hazırlandığını söyledi.

Çiçek şöyle konuştu:
"Yeni belgede soğuk savaş sonrası uluslararası alanda gelişmeler dikkate alınarak kapsamlı değerler ve esaslar kabul edilmiştir. Geleneksel güvenlik sorunları yanında enerji, su, sanal ortam, afetler gibi sorun alanları yer alıyor. Ülke yararına kullanılabilecek yararlar gözönüne alınıyor. Temel hak ve özgürlüklerin kolaylaştırması dikkate alınmıştır. Uluslararası barış ve istikrara katkı hususu metinde yer alıyor. Devletin sahibi millettir, kendi vatandaşını tehdit olarak gören devlet olmaz"

TRT

HABERE YORUM KAT