1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kimyasal Kullanırsa Obama Kulağını Çekecek!
Kimyasal Kullanırsa Obama Kulağını Çekecek!

Kimyasal Kullanırsa Obama Kulağını Çekecek!

70 bini aşkın insanın ölmesine rağmen trajediye seyirci kalan Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusunda tepkili.

22 Mart 2013 Cuma 05:00A+A-

Ramallah öncesi Kudüs ziyaretinde İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile biraraya gelen ABD Başkanı Barack Obama, buradan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'e mesaj göndermeyi ihmal etmedi. 70 bini aşkın insanın ölmesine rağmen trajediye seyirci kalmaya devam eden Obama, Suriye'de kimyasal silah kullanımı konusunda tepki gösterdi, bu nokta da müdahale etmek yerine tepki verecekleri imasında bulundu.

Esed'in, cephaneliğindeki her türlü konvansiyonel silahla halkına saldırmak suretiyle meşruiyetini kaybettiğini ifade eden Obama, halka karşı kimyasal silahların kullanılmasının da çok ciddi ve trajik bir hata olacağını söyledi. Obama, İsrail'in, kimyasal silahların 'terörist' grupların eline geçmesi yönündeki endişesini paylaştıklarını da vurgulayarak, 'Esed rejimi, kimyasal silahların kullanımından ya da teröristlere transferinden sorumlu tutulacağını anlamalı' ifadesini kullandı. (Yeni Şafak)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum