1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kimlik kartlarında yeni dönem
Kimlik kartlarında yeni dönem

Kimlik kartlarında yeni dönem

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, NES başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı aracılığıyla uzaktan doğrulanarak, uzaktan NES yüklenebileceğini açıkladı. Böylece kimlik kartlarıyla elektronik imza da atılabilecek.

16 Ekim 2021 Cumartesi 12:21A+A-

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Nitelikli Elektronik Sertifika (NES) başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, kimliklere uzaktan NES yüklenebileceğini, bu sayede kimlik kartlarının güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabileceğini açıkladı.

NES başvuru sahiplerinin kimliklerinin TC Kimlik Kartı vasıtasıyla uzaktan doğrulanarak, TC Kimlik Kartlarına uzaktan NES yüklenebileceğini belirten Sayan, "Düzenlemeyle kimlik kartları güvenli elektronik imza atabilmek için de kullanılabilecek. Değişiklik, memleketimize ve sektörümüze hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Islak imzanın zorunlu olduğu alanlar olan veraset, evlenme ve emlak alım satım işlemi gibi durumlar hariç, kullanıcılar kimlik kartları ile e-imza kullanabilecek.

NES NEDİR?

Elektronik İmza Kanununun, 9. maddesinde belirtildiği şekilde “nitelikli sertifika”, sertifika hizmet sağlayıcısının kimlik bilgilerini ve kurulduğu ülke adını, imza sahibinin teşhis edilebileceği kimlik bilgilerini, sertifikanın geçerli olduğu süreyi ve sertifikanın seri numarasını barındıran elektronik sertifikalardır. Elektronik sertifikalar, kanuna uygun olarak faaliyette bulunan elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarından belirli bir ücret karşılığında temin edilmelidir.

 

HABERE YORUM KAT