1. HABERLER

  2. HABER

  3. “Kimin Hakkını Savunmak İçin Bu Hendekler?”
“Kimin Hakkını Savunmak İçin Bu Hendekler?”

“Kimin Hakkını Savunmak İçin Bu Hendekler?”

Kürt gençler, internet üzerinden “Edi Bese-Artık Yeter” adıyla imza kampanyası başlatarak, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı ilçelerinde hendek kazanlara mesaj gönderdi.

01 Ocak 2016 Cuma 13:04A+A-

Bir internet sitesi üzerinden “Edi Bese-Artık Yeter” adıyla başlattıkları imza kampanyasıyla seslerini duyuran Kürt gençler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı ilçelerinde hendek kazanlara “Geleceğinizi hendeklere gömmeyin.” mesajı verdi.

“Kimin Hakkını Savunmak İçin Bu Hendekler?”

“Edi Bese-Artık Yeter” hareketini başlatan Emrah İnanç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son dönemde özellikle bazı ilçelerde artan olaylara karşı Kürt gençlere seslenerek, “Kimin hakkını savunmak için bu hendekler?” diye sordu.

İnanç, “Barışa ve huzura bu kadar inanmışken, yüzler ilk defa bu kadar gülmüşken hevesleri kursaklarında kalan Diyarbakırlı Kürt için mi? Kim için bu hendekler, bu barikatlar?” ifadesini kullanarak, bölge halkının yapılanları hak etmediğini dile getirdi.

“Vallahi de Edi Bese, Billahi de Edi Bese”

“Daha kaç aile evsiz, kaç baba işsiz, kaç çocuk okulsuz kalacak? Kaç gencin hayatı hendeklerinize kurban edilecek? Vallahi de edi bese, billahi de edi bese. Yeter artık, biz usandık.” diyen İnanç, bölgedeki Kürt gençlerin kirli oyunlara alet edildiğini söyledi.

Hendek kazan gençlere seslenen İnanç, “Geleceğinizi hendeklere gömmeyin, yazık etmeyin ailelerinize, komşularınıza ve kendinize. Dağlar çözüm değil ölüm getirdi. Hendekler de ölüm getirdi, getirecek, çözüm değil. Hayatlarınızı hendekle barikat arasına sıkıştırmayın. Yazık etmeyin kendinize, hayalleriniz olsun.” dedi.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT