1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kimilerine seçim halkı aşağılamak için bir vesileden ibaret!
Kimilerine seçim halkı aşağılamak için bir vesileden ibaret!

Kimilerine seçim halkı aşağılamak için bir vesileden ibaret!

Türkiye seçime gidiyor… Fosilleşmiş kafalar ise 100 seçim geçse de değişmek bilmiyor!

27 Mayıs 2023 Cumartesi 23:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Yazdığı üçüncü sınıf şiirlerle Ataol Behramoğlu'nun “şairlik” sıfatıyla anıldığı bir ülkede yaşıyoruz. Bu somut gerçeğe rağmen Behramoğlu aynı zamanda oldukça cüretkar! İsmet Özel ile arkadaşlığı dışında şiirle ilişkilendirilmemesi gereken Behramoğlu’nu seviyesini gösteren bir paylaşım yaptı.

Zamanında “Halkın Dostları” dergisini çıkartan Behramoğlu seçmeni aşağılamak için mide bulandıran sözler sarf etti:

Aydınlanmanın ulaşamadığı köylü, çıkarcı-tutucu kasabalı, yoksul-bilinçsiz varoş, bugün işi tıkırında Euro sahibi yurt dışındaki Türk, piyon olarak kullanılan mülteci ve parayla TC yurttaşlığı alan zengin- gerici Arap oyları Erdoğan’a; aydınlanmış,bilinçli kent oyu Bize, Bakalım!

dded.jpg

Cumhuriyet gazetesi yazarı olan Behramoğlu bu sözlerle kimin dostu kimin düşmanı olduğunu göstermiş oldu. Seçime saatler kala herkes bu sorunlu zihniyetin durduğu yeri iyi bellesin!

Kendisini aydınlıkta geri kalanları ise karanlıkta olmakla itham eden Behramoğlu içerikten yoksun cümle kurgusuyla şiirlerini hatırlatan bir bedbahtlıkla yazmış paylaşımını. Halka karşı böyle bir nefret duymak ne kadar problemli bir dünya görüşüne sahip olduğunuzun kanıtı. Aynı zamanda İslam düşmanı, ırkçı ifadelerle durduğunuz politik zemini de izhar etmiş oluyorsunuz. Seçimleri kaybetmekten bıkmadığınız için seçimi artık sadece halkı aşağılamaya vesile olarak görüyorsunuz herhalde!

Bu insanlar daha iki hafta önce değiştiklerini iddia ediyorlardı. Fosilleşmiş bu kafanın değişmesi mümkün mü? Yalan söylemekten başka bir şey bilmiyorlar ama sadece kendilerini aldatıyorlar…

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

13 Yorum