1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kim Bu Kadınlar?
Kim Bu Kadınlar?

Kim Bu Kadınlar?

Kadınlar adına kendilerinde konuşma yetkisi gören feminist kuruluşlar hapisteki kocalarını bekleyen binlerce mağduru kadından saymıyor!

26 Mart 2020 Perşembe 11:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

Gündemdeki infaz yasası düzenlemesi evlilik düşmanı kadın örgütlerini harekete geçirmiş durumda. İnfaz yasasında erken yaşta evlendikleri için cezalandırılanların mağduriyetini gidermeye yönelik düzenlemelere şiddetle karşı çıkan bu örgütler karşı kampanya yürütüyorlar.

Bu örgütlerin infaz yasasıyla gündeme gelecek örtülü aftan herkesin yararlanmasını savundukları biliniyor. Ama aynı zamanda da tam bir adaletsizlikle çocuk istismarı kapsamına sokulan erken yaşta evlilikler yüzünden mağdur edilenlerin infaz indiriminin dışında tutulmasını talep ediyorlar. Ve en ilginci de bu taleplerini tüm kadınların talebi gibi sunuyorlar.

Küçük yaşta evlendikleri için kocaları ‘çocuk istismarcısı’ olarak damgalanan ve uzun hapis cezalarına çarptırılan binlerce genç kadının, annenin feryadına kulaklarını kapatan bu örgütlerin en belirgin özellikleri ise toplumu çürüten flört ve zina gibi haramları pervasızca savunuyor oluşları.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum