1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu'nun Mektubuna Erdoğandan Cevap
Kılıçdaroğlunun Mektubuna Erdoğandan Cevap

Kılıçdaroğlu'nun Mektubuna Erdoğandan Cevap

Kılıçdaroğlu'nun Suriye içerikli mektubuna Erdoğan yanıt verdi.

28 Ağustos 2012 Salı 17:07A+A-

Haksöz Haber

Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusunda kendince çözüm önerisi sunduğu mektubuna Erdoğan'dan cevap geldi. Türkiye'nin Ortadoğu'daki halkların yanında yer aldığını belirten Erdoğan, CHP politikalarının çözüm üretmesinin mümkün olmadığını belirtti. Suriye ile ilişkilerin yaşanan katliamlar neticesinde akamete uğradığını ifade eden Erdoğan yazdığı mektupta CHP'nin tavrının halkını katleden rejimlere cesaret vereceğini vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun:

“Sayın Başbakan

Komşu Suriye'deki gelişmeler, ülkemizin başta güvenliği olmak üzere, ekonomisi, sosyal huzuru, turizm ve taşımacılık alanları dâhil, çok geniş kapsamda artarak olumsuz etki yapmaya devam etmektedir. Öte yandan, Suriye'deki şiddet ve çatışmaların durdurulamaması halinde ülkenin parçalanması, iç savaş boyutlarının genişleyerek bölgesel ve uluslararası bir ihtilafa dönüşmesi de dışlanamayacak bir olasılıktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak, Suriye'nin bağımsızlık, egemenlik ve toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız. Türkiye, barış ve uzlaşıdan yana bir politika izleyerek, öncelikle şiddete son verilmesini sağlamalıdır. Kardeş Suriye halkının insan onuru ve haklarına saygılı, hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir rejim çerçevesinde güven ve huzura kavuşmasını istiyoruz.

Uluslararası toplumun çözüm gayretleri maalesef şu ana kadar istenilen sonuçları verememiştir. Mevcut koşulları ve daha önce CHP olarak gündeme getirdiğimiz önerileri de dikkate alarak, bu sefer hazırladığımız Suriye için kapsamlı çözüm önerimizi ekte takdim ediyorum. İnancımız odur ki, Hükümetinizin bu öneriye sahip çıkması halinde, uluslararası toplumun çabaları yön ve etkinlik kazanabilecektir.

Zira, Suriye konusunda Türkiye'nin, başka hiçbir ülkeyle kıyaslanamayacak kadar ağırlık ve etkisi vardır.” şeklindeki mektubuna yanıt veren Başbakan Erdoğan, "Bölgedeki gelişmeleri dış güçlerin dayatması olarak değerlendirmek her şeyden önce halkın iradesine saygısızlıktır" dedi.

Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na cevap verdiği mektup:

erdogan_mektup1.jpg

erdogan_mektup2.jpg

erdogan_mektup3.jpg

erdogan_mektup4.jpg

HABERE YORUM KAT