1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına AK Parti'den yanıt
Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına AK Parti'den yanıt

Kılıçdaroğlu'nun başörtüsü çağrısına AK Parti'den yanıt

Kılıçdaroğlu'nun çağrısını değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz" dedi.

04 Ekim 2022 Salı 13:36A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, helalleşme konusunda yeni bir adım atacaklarını duyurdu.

“Türkiye'yi barıştırma yolu, zor ve engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Yaralardan biri de başörtüsü mevzusu” diyen Kılıçdaroğlu, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartıyoruz” ifadeleriyle kanun teklifi hazırladıklarını ve TBMM’ye sunacaklarını açıkladı.

Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından, “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var” notuyla bir video paylaştı.

Videosunda Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a hitaben “CHP grubu eksiksiz, amasız, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarayın da samimiyet turnusolü bu? Bakalım onların tutumu ne olacak” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasının ardından AK Parti'den dikkat çeken bir hamle geldi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, ''Türkiye’de kanunsuz hukuksuz yaratıcısı icracısı iknacısı olduğunuz “Başörtüsü” yasakları size rağmen nihayet bulmuştur. Onca yıl milyonlarca kadının hayatını mahvettikten sonra ya hakiki özür dileyin ya da sükut edin'' ifadelerini kullandı.

'ÇARŞAMBA GÜNÜ HERKESİ EKRAN BAŞINA BEKLİYORUZ'

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çarşamba günü yapacağı grup toplantısında hak ve özgürlükler kapsamında tarihe geçecek bir konuşma yapacağını belirtti.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık.

Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır.

Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz.

Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum