1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu’ndan Yeni İnci: Darbe Erdoğan’a Değil, Meclise Yapıldı
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni İnci: Darbe Erdoğan’a Değil, Meclise Yapıldı

Kılıçdaroğlu’ndan Yeni İnci: Darbe Erdoğan’a Değil, Meclise Yapıldı

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Binali Yıldırım’la gerçekleştirdiği görüşmede darbenin başarısız olması sonrası klasik sol argümanıyla “Darbe sadece Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı Meclis’e karşı yapıldı” sözlerini tekrarladı.

02 Ağustos 2016 Salı 04:42A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Binali Yıldırım’a, “Batı dünyasında Erdoğan karşıtlığı üzerinden yaklaşım söz konusu. Bu süreçte Cumhurbaşkanı’nın geride durması lazım” dediği öğrenildi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başbaşa görüşmesi yaklaşık bir saat 10 dakika sürdü. Hürriyet gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu, Batı dünyasında darbe girişimi sonrasında yapılan değerlendirmeleri de aktararak, “Özellikle Batı medyasında, Türkiye’deki darbe girişimi konusunda Erdoğan karşıtlığı üzerinden bakan bir yaklaşım söz konusu. O yüzden bu süreçte Cumhurbaşkanı’nın biraz geride durması lazım. Böyle olursa darbe girişiminin parlamenter sisteme karşı yapıldığını birlikte daha iyi anlatabiliriz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Sıfır kilometre bir devlet yapılanmasıyla bizim yürümemiz gerekiyor” sözlerini de anımsatan Kılıçdaroğlu, “Ne demek sıfır kilometre devlet yapılanması? Sanki darbe sadece Cumhurbaşkanı’na karşı yapılmış gibi bir algı oluşturuluyor. Bu doğru değil” tepkisini gösterdi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaoğlu’nun bugünlerde her televizyon kanalında laiklik güzellemesi yapan, “nerede bizim eski darbecilerimiz”, “biz ne güzel darbeler yapardık”, “Batının darbede teşaron olarak FETÖ’yü seçmesine teessüf ederiz” tadında analizler yapan emekli cuntacılardan fezy alıp, “darbe CHP ve laikliğe karşı yapılmıştır” sözlerini kullanmasını beklerdik.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum