1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu'ndan Egemen Bağış'a Namaz Pozu Tepkisi!
Kılıçdaroğlu'ndan Egemen Bağış'a Namaz Pozu Tepkisi!

Kılıçdaroğlu'ndan Egemen Bağış'a Namaz Pozu Tepkisi!

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın 'cuma namazı' paylaşımına tepki gösterdi.

08 Temmuz 2020 Çarşamba 14:50A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Meclis grup toplantısında “Her Cuma bir ayet sallıyorum, bakara makara” diyerek Kuran ayetleri ile dalga geçen Prag Büyükelçisi Egemen Bağış'ın Cuma namazından paylaştığı fotoğrafa tepki gösterdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından "Orta Avrupa'da cuma namazı @Prag" notuyla fotoğraf paylaşan Bağış için, "Büyükelçi olduğu ilde camiye gitmiş fotoğraf çekip reklam yapıyor. İbadette, inançta reklam var mıdır? Allah'ı kandıracağını mı sanıyorsun sen?" diyerek sert tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklaması şu şekilde:

"Ahlakı, hukuku bir tarafa attınız sadece ayakkabı kutusunda rüşvet alan kişiyi alkışladınız. Yine bu kişi milletvekili iken Allah'ın kelamı olan Bakara Suresi'ni, "bakara makara" diyen adamı alkışlamadınız mı? Allah'ın kelamıyla dalga geçen adamı büyükelçi yapmadınız mı?

Şimdi bu sahtekar, rüşvetçi adam, korkudan tazminat davası açamıyor. O yüzden üzerine gidiyorum. Büyükelçi olduğu ilde camiye gitmiş fotoğraf çekip reklam yapıyor. İbadette, inançta reklam var mıdır? Allah'ı kandıracağını mı sanıyorsun sen? Bunlar Ak Parti sıralarında milletvekilliği yaptılar.

Bu Meclis'te iş takipçiliği için 1 milyon dolar para alanın belgesini çıkardım. O da şimdi büyükelçi. Siz bu adamı alkışlamadınız mı? Bana hangi itibardan hangi ahlaktan söz ediyorsunuz?"

HABERE YORUM KAT