1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kılıçdaroğlu, Katil Esed’i Savunmaya Devam Ediyor!
Kılıçdaroğlu, Katil Esed’i Savunmaya Devam Ediyor!

Kılıçdaroğlu, Katil Esed’i Savunmaya Devam Ediyor!

​​​​​​​CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin meclis grup toplantısında, hükümetin Suriye’ye yönelik rejim değişikliği siyasetini terk etmesi gerektiğini söyleyerek, çok sevdiği katil Esed’e bir kez daha destek verdi.

04 Şubat 2020 Salı 20:48A+A-

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, “Siyasi iktidar, öncelikle Suriye’de rejim değişikliğine odaklanan siyaseti terk etmelidir.” açıklamasını yaptı.

Her fırsatta katil Esed rejimi savunuculuğuna soyunan ve Suriye’deki direnişçi grupları terörist ilan eden Kılıçdaroğlu, iktidarın İdlib’deki muhaliflerle bağını kesmesini ve Esed rejimiyle masaya oturmasını önerdi.

İdlib’te kadın, çocuk ve sivil ayrımı gözetmeksizin saldırılar yapan Esed rejimi, Rusya ve İran güçlerine karşı kendilerini savunan direnişçi unsurların silah bırakması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, muhalifleri terörist grup olarak niteledi.

İdlib’deki sığınmacıların oluşturulacak güvenli bölgede Rusya ve Esed rejiminin insafına bırakılması önerisinde bulunan Kılıçdaroğlu, İdlib’den gelenlerin Türkiye’nin güvenliğini tehdit edeceğini öne sürerek Suriyeli mazlumlara karşı olan düşmanlığını bir kez daha ortaya koydu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum