1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kılıçdaroğlu: Halkın Direnme Hakkı Var!
Kılıçdaroğlu: Halkın Direnme Hakkı Var!

Kılıçdaroğlu: Halkın Direnme Hakkı Var!

Kılıçdaroğlu: “Anayasa askıda. Meclis ve yargı da yürütme baskısı altında. Bu süreç biraz daha hızlanırsa, halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır. Yeniden bir ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız”

04 Şubat 2015 Çarşamba 04:57A+A-

2015 genel seçimleri yaklaşırken kendi seçmeninin büyük çoğunluğunun bile “AK Parti yeniden iktidara gelir” dediği CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki grup toplantısında ‘sandıktan ümitsiz’ konuştu. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın IŞİD’in Kobani’ye saldırısını bahane ederek herkesi sokağa çağırmasıyla onlarca vatandaşın hayatını kaybettiğini unutan Kılıçdaroğlu, CHP’lileri yeni bir ‘Kurtuluş Savaşı’ başlatmaya davet etti. CHP’nin paralel yapıyla işbirliğini deşifre ettiği için partiden istifa etmek zorunda bırakılan Birgül Ayman Güler’e ilişkin yorum yapmaması dikkat çeken Kılıçdaroğlu, üyeleri seçimle belirlenen yeni HSYK’nın adalet dağıtmadığını savundu, anayasanın da askıya alındığını iddia etti.

HALKIN DİRENME HAKKI

“İşadamına, işçiye, çiftçiye, hak arayan kim varsa, hepimiz oturup yeniden düşünmek, karar vermek zorundayız. Yeniden bir ulusal kurtuluş savaşını başlatmak zorundayız” diyen ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘ettiği yemine bağlı kalmadığını’ ileri süren Kılıçdaroğlu, parlamentonun yürütmenin baskısı altında, yargının da yürütmenin kontrolü altında olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu, “Bu süreç biraz daha hızlanarak giderse, halkın direnme hakkı ortaya çıkacaktır” ifadesini kullandı. Gösterilerde maske takmanın suç sayılmasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Gezi’de eylem yapan gencecik çocukların derdi. Ne diye poşu veya yüzlerine bir şey takıyorlar. Biber gazından korunmak için. ‘Bunlar için getiriliyor.’ Ne getirirsen getir, hangisini getirirsen getir, söz veriyorum o gençlerin en önünde ben olacağım” dedi.

SİSİ’YE LAFI YOK

Mısır’da seçimle işbaşına gelmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin, General Sisi tarafından darbeyle devrilmesine ilişkin yorum yapmayan CHP Lideri, Türkiye’ye sığınan Müslüman Kardeşler üyelerinin kendi ülkelerine yönelik İstanbul’dan TV yayını yapmasını ise eleştirdi. İstanbul’dan dört televizyonun Mısır’a ‘izinsiz’ olarak yayın yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, bir hukuk devletinde bunların kabul edilemeyeceğini ifade etti. Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin dramına da dikkat çeken Kılıçdaroğlu, Ortadoğu’da sorunların ancak kendi başbakanlığında çözülebileceğini ileri sürdü.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT