1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kibar Hırsızlara Yoksul Filozof Dersleri
Kibar Hırsızlara Yoksul Filozof Dersleri

Kibar Hırsızlara Yoksul Filozof Dersleri

Lümpenlerin “bilgelik” dolu zafer çığlıklarında yada kötümserlik aşılayan mersiyelerinde edilgen bir çürümüşlükten başka bir şey bulamazsınız.

20 Mayıs 2015 Çarşamba 16:51A+A-

MUSTAFA YILMAZ yazdı:

Filozof adalet savaşçıları yetiştirdiği müddetçe onun peygamberane bir uğraş içerisinde olduğunu varsayabiliriz. Oysa sefalet nutukları atan entel, dekorasyoncu mantığıyla retorik üreten bir komedyendir. Sorumlu aydın, filozof, alim de retorikçi bir komedyen gibi davranıp, mahalle esnafının alkışlarına dönük bir dille konuşamaz.

Köpek kavramı havlamaz. Yalnızca köpekler havlar. Savaşılması gereken son tahlilde emperyalizm, kapitalizm, zulüm, sömürü kavramları değildir. Emperyaliste, kapitaliste, zalime, sömürgeciye sesini ulaştırmayan, onları deşifre etmeyen, meydanda durup onlara karşı savaşım vermeyenler sadece spekülatif gölgeleri kovmaya çalışan büyücüler olarak kalacaktır.

Zalimlerin kanla ve kılıçla bitiremediği halkların direniş iradesini, serfliğe yönelmiş entel gazeteci, din baronu, üniversite hocası berbat bir teolojik evrenle kuşatmaya kalkışmaktadır. Gülüp geçerek yahut mazur görerek affedemeyeceğimiz kadar büyük suçları işlemiş bu topluluğu oluşturan çeşitli renklerden ve dillerden insanı halklarımız adına mahkum etmek gerekir. Bunlar hezeyan düzenlerinin kabile şefleridir. Bunlar sınırların çok ötesinde debelenen bir idealizmi, ufukların ötesine itilmiş bir hedef mitolojisini dolaşımda tutmaya çalışan kararsız davranış partizanlarıdır.

Telafisi olmayan bir hırsızlık işiyle karşı karşıyayız. Zamanı, tarihi ve toplumu diyalektik bir mühürle kapatmanın uzmanlığına yönelmiş sefiller yürünecek bir yolun olmadığını, hayalli kurulacak bir geleceğin kalmadığını, savaşımı verilecek bir inancın tükendiğini yaygınlaştırıyorlar. Böylece kolektif bir teslimiyetçi bilinç inşa etmek istiyorlar.

Mazeret çoktur. Yeter ki güçsüzlüğün kendisini olumsuzlayarak güç kazanmasına imkan tanıyacak bir evren oluşmasın. Bütün dert de budur. Mezhep savaşı olmasın, ümmetin bütünlüğü bozulmasın, emperyalistlerin oyununa gelinmesin, İsrail bu işlerden karlı çıkmasın, diktatörler kötü ama ayaklanma daha kötü, ölümler çoğalıyor, bunlar olmasın mazeretleri bizlere mazeretçilerin derinlikleriyle samimi bir filozof mu yoksa bilgi Tiranları mı oldukları hususunda çok açık bir tablo sunuyor. Bilgi Tiranlığına hayır! (...)

YAZININ DEVAMI >>>

 

HABERE YORUM KAT