1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. KHK’lıların çektikleri sıkıntılar yetmiyor mu?
KHK’lıların çektikleri sıkıntılar yetmiyor mu?

KHK’lıların çektikleri sıkıntılar yetmiyor mu?

Görevine iade edilen KHK’lıların güvenlik soruşturmasına tabi tutulması ne anlama geliyor?

06 Ocak 2023 Cuma 19:20A+A-

HAKSÖZ HABER

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Türkiye’de yaşananlar hukukun bypas edildiği bir sürece tekabül ediyor. Bu durumun en büyük göstergesi ise hiç şüphe yok ki Kanun Hükmünde Kararnameler.

OHAL Komisyonları tarafından alınan kararlar her zaman tartışma konusu oldu. KHK sebebiyle işten çıkartmalar ise binlerce insanın haksız yere ekmeğinden olması anlamına geliyordu. 2016’dan beri yaşanan süreç geçte olsa KHK’lıların hukuk mağduriyetlerinin ortadan kaldırıldığı bir gidişata doğru eviriliyordu ki son aylarda yaşanan gelişmeler bu duruma da gölge düşürdü.

Duvar’ın haberine göre komisyonun işe iade kararı verdiği ya da yargı kararı ile görevlerine dönme hakkını kazanan KHK’liler, ‘güvenlik soruşturması’ gerekçe gösterilerek görevlerine başlatılmıyor.  Yıllarca mesleklerinden uzaklaştırılarak ekonomik sıkıntı ve toplumsal baskı ile cebelleşmek zorunda kalan insanlar şimdi ise güvenlik soruşturması sebebiyle absürt bir durumla karşı karşıya bırakılıyorlar.

Var olan hukuki süreçlerin üstüne işletilen güvenlik soruşturması ne anlama gelmektedir? Göreve iade edilen kişiler hukuk buna izin verdiği için görevlerine iade ediliyorsa güvenlik soruşturması nereden çıkıyor? Yetkili isimlerin bu anlamsız duruma hızlıca cevap verip gereken yükümlülüğü yerine getirmeleri gerekiyor. Zaten yıllardır mağdur olan insanların mağduriyetlerinin daha fazla uzamaması geç kalınmışta olsa adaletin sağlanmasıyla mümkün!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum