1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. KEŞMİR

  4. Keşmir'de İnternet ve Tren Seferleri Askıya Alındı
Keşmir'de İnternet ve Tren Seferleri Askıya Alındı

Keşmir'de İnternet ve Tren Seferleri Askıya Alındı

Güney Keşmir'de internet hizmetleri ve tren seferleri direnişçi Ceyş-i Muhammed grubu komutanının öldürülmesinin ardından askıya alındı.

28 Aralık 2017 Perşembe 11:04A+A-

Hindistan işgali altındaki Cammu Keşmir'de Salı günü yaşanan çatışmada direnişçi Ceyş-i Muhammed grubu komutanı Noor Trali'nin öldürülmesi sonrası bölgede güvenlik gerekçesiyle internet hizmetleri ve tren seferleri durduruldu.

Salı günü, Pulwama ilçesi, Samboora kasabasında hükümet kuvvetleri ile yapılan bir çatışmada üst düzey bir Jaish-e-Mohammed (JeM) komutanı Noor Trali'nin öldürülmesi nedeniyle güney Keşmir'de mobil internet ve tren hizmetleri askıya alındı.

Salı günü güney Keşmir'de trenin askıya alınması için polisten talimat alındığı belirtildi. Bu nedenle, Badmem-Srinagar, güney Keşmir'deki Anantnag-Qazigund ve Cammu bölgesinde bulunan Banihal'e tren seferleri ikinci bir talimata kadar durduruldu.

Bir yetkili, İnternet servisinin, söylentilerin yayılmasını önlemek için "ihtiyatî tedbir olarak" askıya alındığını söyledi.

Keşmir'in Pakistan'a bağlanmasını isteyen grup içinde uzun yıllardır aktif olarak görev alan Trali (47) yaşadığı köye 50 polisin yaptığı baskın sonucunda öldürüldü.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT