1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Kerbela Törenleri Traji-Komik Mizansenlerle Sürüyor
Kerbela Törenleri Traji-Komik Mizansenlerle Sürüyor

Kerbela Törenleri Traji-Komik Mizansenlerle Sürüyor

​​​​​​​Hz. Hüseyin’in şehadetini anmak, hatırasına sahip çıkmak adına sergilenen bid’at ve hurafeler sadece Sünni düşmanlığını körüklemekle kalmayıp en çirkin ve en komik mizansenlerin sahnelendiği platformlara dönüşüyor.

04 Eylül 2019 Çarşamba 00:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Muharrem törenleri adı altında İran’da sergilenen aşağıdaki görüntüler Hz. Hüseyin ve şehadetinin basit iktidar ilişkilerine nasıl da kurban edildiğini gösteriyor.

Şii teolojisine uygun olarak kurguladıkları Hz. Hüseyin’in şehadet yıl dönümü törenleri Kur’an ve Sünnet’in tamamen dışında bitimsiz bir matem ve intikam duygusunu kışkırtmaktan başka ne işe yaradığı üzerinde dikkatle durmak gerekiyor.

Kerbela edebiyatı, İran’ın bölgede işlediği cinayet ve katliamları örtmekten başka olsa olsa bu türden sahtekarlıkların sahnelenmesine vesile oluyor.

Yüz yıllar öncesinde yaşanan bir katliam için sine döğen, ağıtlar yakıp göz yaşları döken bir kitlenin Suriye ve Irak başta olmak üzere İslam coğrafyasının bir çok bölgesinde aşk ve şevkle Sünni Müslümanlar öldürmek üzere seferber olan ruh halini psikolojik açıdan da iyi tahlil etmek gerekiyor.

Yüzlerini tırnaklayıp "Ya Hüseyin" diye abartılı haykırışlarla ağlaşan bu tür sahtekarlıkları mezhep ayrışması olmasın diye görmezden mi gelmeliydik acaba? Malum bazıları hurafe ve bid’ate karşı mücadele derken Şii-İran sapkınlığını görmemek için epeyce özen gösteriyor.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

8 Yorum