1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kendisini yakan şahısla selfie yarışına girenler!
Kendisini yakan şahısla selfie yarışına girenler!

Kendisini yakan şahısla selfie yarışına girenler!

Beyoğlu ilçesinde bulunan Galata Kulesi önünde, kendisini hangi sebeple yaktığı bilinmeyen şahısla fotoğraf çektirme yarışına girenler pes dedirtti.

01 Haziran 2022 Çarşamba 12:32A+A-

HAKSÖZ HABER

İstanbul Beyoğlu’ndaki Galata Kulesi’nin yanında dün saat 18.30 sıralarında Abdullah Cihat Turan Pekpak (28) üzerine tiner dökerek kendini ateşe verdi. Yanmaya başlayan Pekpak’ı çevredeki işyeri çalışanları yangın tüpüyle söndürdü.

Hastaneye götürülen Pekpak’ın vücudunda 2. ve 3. derece yanık oluştuğu, hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Kendisini hangi sebeple yaktığı bilinmeyen adamın çevresinde selfie çeken, olayı videoya almaya çalışan, poz vererek ‘anı yakalamak’ isteyenlerin tavırları ise insanlığın fotoğraf ile olan ilişkisini yeniden düşündürttü.

Kimi vatandaşların gerçekten mi yandığı yoksa bir şov mu olduğu konusunda tereddüt yaşadığı görülürken, kimi insanların ise selfie çektirme uğraşı içerisinde olması tepki çekti.

Tabiri caizse tam anlamıyla dijitale gömülen, yaşadığı veya tanık olduğu her anı kayda almak isteyen, çektiği fotoğraf ve videolarla gerçek hayatından farklı bir dünyayı ‘sosyal medyasından’ izleyici ve takipçilerine aktarmaya çalışan insanların halleri ibretlik görüntüler oluşturmaya devam ediyor!

Kendisini yakan şahsın bilgilerini paylaşan İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada:

"Bugün saat 18.30 sıralarında Beyoğlu ilçemiz Galata Kulesi yakınında Konya ili Meram ilçesi nüfusuna kayıtlı A.C.T.P adlı şahıs, üzerine döktüğü yanıcı madde ile kendini yakma teşebbüsünde bulunmuştur. Çevredeki vatandaşların müdahalesiyle şahsın üzerindeki alevler söndürülerek 112 Acil Sağlık ekiplerimizce hastaneye sevki sağlanmıştır. Şahsın hastanedeki tedavisi devam etmekte olup, konuyla ilgili soruşturma başlatılmıştır." denildi.

Kendisini yaktığı alana doğru ilerlerken çevredeki vatandaşlar ile fotoğraf çektiren şahsın yanmasının ardından, bazı sosyal medya kullanıcıları kendisiyle çektikleri fotoğrafları paylaştı. Olaydan dakikalar önce Azrail kostümü ve elinde maket tırpanıyla Galata Kulesi önünde dolaşan Pekpak’ın hangi amaçla kendisini yaktığı ve niyetinin ne olduğu henüz bilinmiyor.

HABERE YORUM KAT

4 Yorum