1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalizm’in Kerametleri ‘Dindar Nesil’e Telkin Edilirken
Kemalizm’in Kerametleri ‘Dindar Nesil’e Telkin Edilirken

Kemalizm’in Kerametleri ‘Dindar Nesil’e Telkin Edilirken

Hikmet-i hükümetten kimse sual etmiyor gibi. Ne kadar dindar olacağını bilemeyeceğimiz fakat muhakkak Türkçü ve Atatürkçü formatta yetiştirileceği anlaşılan nesillerin nasıl bir şeye benzeyeceğini birlikte göreceğiz. 

21 Mayıs 2019 Salı 18:52A+A-

Kenan Alpay’ın yazısı:

Kur’an’ı Kerim’de yer alan kıssalar Tevrat ve İncil’de anlatılan kıssaları kimi zaman onaylayan kimi zaman tashih eden kimi zamanda tekzip eden bilgiler verirken usul de öğretir mü’minlere. Kur’an kıssaları doğrudan doğruya bir tarih usulü ve hakikatlere sadık bir tarih bilinci oluşturmayı hedefler. İlahi vahiy çerçevesini çizdiği bu usul ve bilinçle mü’min toplumu ihlas ve takva sahibi kılmaya, dost ve düşman münasebetlerini adalete uygun bir biçimde tanzim etmeye teşvik eder.

Kitab-ı Kerim’in öğrettiği, Resul-i Ekrem’in (a.s.) örneklediği bu sahih bilgi ve usule hiç kimse açıktan hürmetsizlik etmese de tefsirden fıkıha, hadisten itikada kadar maalesef İsrailiyat ve Mesihiyat kaynaklı sapmalar İslam Ümmetini çok hırpaladı, çok yıprattı. Bu hırpalanma ve yıpranma en kolay yoldan, üzerinde ciddiyetle durulmaksızın  “bozguncu Yahudiler”e fatura edilmiş genelde. Ancak işin aslı farklıydı. Tarihi bilginin halk için cazibesini, mübalağa ve efsanelerle örülmüş anlatıların uyandırdığı merakı, siyaset ve toplumu maziden kalkarak ihya ya da ifsad edebilme potansiyelini marifetle kullananlar kötü bir yol açtılar. Bu yol, iyi niyetle geçilmek istense bile ortaya yanlış, kötü ve çirkinden başka bir şey çıkmaz. Çünkü tarihe, tarihte yaşanan hakikatlere sadakat gösterilmemiş, ihanet edilmiştir.

Yazının devamı >>>