1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalistler Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular
Kemalistler Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular

Kemalistler Külliye'de dua edilmesinden rahatsız oldular

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninde dua edilmesi Kemalist medyada rahatsızlığa sebep oldu. Cumhuriyet gazetesi, duayı “laikliğe hançer” olarak eleştirdi.

07 Haziran 2023 Çarşamba 23:36A+A-

Türkiye’deki her İslami uygulamayı “laiklik” argümanıyla boğmaya çalışan CHP medyası yine aynı hamam aynı tas... Genel başkan değişikliği kavgalarına tutuşulan parti ve medyasında bu gündemde dahi İslam’a çatma fırsatı oluşturuldu. Kemalizmin sözcüsü Cumhuriyet gazetesi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde dua edilmesini hazmedemedi.

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Göreve Başlama Töreni düzenlenmişti. 3 Haziran’daki merasimde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua okumuştu.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Zülal Kalkandelen, Başkan Erdoğan’ın göreve başlama merasiminde gayrimüslim katılımcıların dahi el açarak “amin” dediği duayı eleştirdi. Kalkandelen, dua edilmesine tepki göstermeyen CHP yönetimine de çattı.

maduro.jpg

"Komünist" kimliğiyle tanınan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro dahi duaya saygı göstermişti.

LAİKLİĞE HANÇERMİŞ

Kalkandelen, bugünkü Cumhuriyet gazetesinde yer alan “Eski hamam eski tas” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Diyanet işleri başkanının dualarıyla göreve başlama töreni düzenlerken laikliğe bir hançer daha saplandı. Dünyanın gözleri önünde İsmailağa ve Nurcuların önde gelen isimleri, Erdoğan’ın davetlisi olarak törende yer aldı.

CHP yönetimi tepki gösterdi mi? “Tarikatlar ve cemaatler, 1925’te çıkarılan 677 sayılı Devrim Kanunu ile kapatıldı; bu yapılan yasayı ihlaldir, anayasaya aykırıdır” dedi mi? Demedi! Kendi milletvekilleri TV’lerde “677 sayılı kanun kadük oldu” dediğinde de susmuştu; susmaya devam ediyor!

HABERE YORUM KAT

4 Yorum