1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalist yobazların "Türkçe Ezan" özlemi bitmek bilmiyor
Kemalist yobazların "Türkçe Ezan" özlemi bitmek bilmiyor

Kemalist yobazların "Türkçe Ezan" özlemi bitmek bilmiyor

​​​​​​​Kemalizm tarikatının borazanı Cumhuriyet gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 yayınında ezanın Arapça'ya çevrilmesinin hata olduğunu ve Türkçe okutulması gerektiğini savundu.

03 Temmuz 2022 Pazar 23:15A+A-

Kemalistlerin İslami değerlere düşmanlığı yıllar geçse bile aynı tazeliği ile devam ediyor. Atalarının gerçekleştirdiği ülkeyi İslamsızlaştırma projenin birçok noktada akabete uğramasından son derece rahatsızlar. Arapça ezan her duyduğunda ah vah çekenlerden biri olduğu belli olan Cumhuriyet Gazetesi yazarı Özdemir İnce, Tele1 canlı yayınında skandal ifadeler kullandı.

Ezanı Arapça okumanın Arap milliyetçiliği olduğunu belirten İnce, Demokrat Parti’nin de tekrar Arapçaya çevirmesinin hata olduğunu öne sürdü. Freni patlamış kamyon misali duramayan İnce, Türkiye’nin tek parti rejimi tarafından yönetilmesi gerektiğini de savundu.

1950 seçimlerini yapmanın hata olduğunu ve tek parti rejimiyle Türkiye'nin yönetilmesi gerektiğini savunan İnce, ezanın da Türkçe olması gerektiğini vurgulayarak, "Arapça ezan; Arap ve kültürel emperyalizmdir. Ne zararı var 'Tanrı uludur Tanrıdan başka yoktur tapacak'ın? Ha Arapça olmuş ha Türkçe. Ondan sonra Said Nursi Kürdü çıktı.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

14 Yorum