1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kemalist Sol'un 6. filoya secde yalanı üzerine!
Kemalist Sol'un 6. filoya secde yalanı üzerine!

Kemalist Sol'un 6. filoya secde yalanı üzerine!

Türkiye'deki İslami hareketler de emperyalizmin her türlüsüne "hayır" demiştir, "hayır" demektedir. 6. Filoya secde yalanı ise 52 yıldır hem tartışma programlarında karşımıza sık sık çıkıyor hem de medya organlarında ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor.

16 Mayıs 2021 Pazar 21:25A+A-

Resul Tosun, Star gazetesinde yayınlanan yazısında Kemalist solun, Müslümanlara dönük 52 yıldır kullandıkları 6. Filo yalanını değerlendiriyor:

Dindar kesime karşı önyargılı çevrelerin gerçekle alakası olmayan kimi ezberleri var.

Bu ezberlerle zaman zaman dindarları itham edip duruyorlar.

Bu ezberlerinden biri de 'Solcular 6. Filoya karşı mücadele verirken, dindarlar 6. Filoya secde etti' yalanıdır.

Bu şimdilik burada dursun.

Seküler kesimin sözcülerine ve kalem erbabına baktığınız zaman dünya Müslümanlarının ABD güdümünde olduğu ezberlerini tekrarladıklarını görürsünüz.

İslam ülkelerindeki kimi yönetimler veya kanaat önderleri ABD'yi savunmuş olabilir. Ama İslamî bilinç sahibi hiçbir Müslüman ve hiçbir İslamî hareket emperyalizmin hiçbir rengine asla teslim olmamıştır, olmaz. İslamî hareketler Allah'tan başkasının önünde eğilmeyi asla kabul etmemişlerdir, etmezler de.

Dolayısıyla Rusya'ya da ABD'ye de aynı ölçüde tavır koymuşlardır.

Türkiye'deki İslami düşünce ve hareketler de emperyalizmin her türlüsüne "hayır" demiştir, "hayır" demektedir.

Tekrar 6. Filoya secde konusuna dönecek olursak. Bu iddia hem tartışma programlarında karşımıza sık sık çıkıyor hem de kimi medya organlarında ısıtılıp ısıtılıp önümüze konuyor.

Bir de 6. Filoya karşı cemaat halinde namaz kılanların fotoğrafını ekleyince seküler kesim buna zaten inanıyor; dindar kesim de tabii ki bu fotoğraftan olumsuz etkileniyor.

En son 14 Mayıs Cuma günü yine -ismi lazım değil- bir gazetede bu iddia fotoğraflı bir şekilde yer aldı.

Yine ismi lazım değil bir sanatçı İkizdere olaylarıyla ilgili kendisine Kudüs üzerinden sitem eden birine, "Sizin abileriniz 6. Filo'ya karşı namaz kılarken Deniz Gezmiş Filistin için savaşıyordu" diye cevap vermiş.

O gazete de 6.Filoya karşı namaza durmuş cemaat fotoğrafı ile bu yalanı tekrarlamış.

İslamî kesimi eleştirenlerin en önemli özelliklerinden biri de İslam'ı bilmiyor olmalarıdır. Cuma hutbesi namazdan önce okunur, sonra namaz kılınır ama onların sözcüleri 'Hutbeyi dinlememek için Cuma namazını kılıp çıktıklarını' söyleyebiliyorlar.

İşte hutbeyi dinlemeden Cuma namız kılma iddiası ne kadar isabetliyse Müslümanların 6. Filoya karşı namaz kıldıkları iddiası da o kadar isabetlidir.

Az biraz ilmihal bilgisine sahip olsalar namazın şartlarından birinin kıbleye yani Kâbe'ye yönelmek olduğunu bilirler.

Tabi hemen akla gelen soru '6. Filoya yönelmiş cemaat fotoğrafı neyin nesidir?' şeklinde olacaktır.

Doğrudur o fotoğraf vardır, ama Müslümanlar 6. Filoya secde etmek için oraya gitmiş değillerdir.

O dönemde M. Şevket Eygi merhumun teşvikiyle büyük kalabalıklarla sabah namazı kılınırdı. (1969 yılında 6.filo İstanbul'a gelmiş boğaza demir atmıştı.)

O fotoğraftaki cemaat Dolmabahçe camiine sığmayıp dışarı taşan sabah namazının cemaatidir. Hepsi kıbleye dönmüştür. 6. Filo gemisi de kıble istikametinde demir attığı için sol basın o fotoğrafı 'İslamcılar 6. Filoya secde etti.' diyerek suiistimal etmiştir.

(Benzer bir edepsizliği geçtiğimiz yıllarda bir cola şirketi yapmıştı. Bir Müslüman cola şirketinin adı yazılı bir buzdolabının önünde namaz kılarken, secdedeki resmini almışlar ve Müslümanlar colaya secde ediyor reklamı yapmışlardı da şiddetli tepki görmüşlerdi.)

Bir başka fotoğraf da yine Taksim'e mitinge giden kalabalığın namaz için girdiği camiye sığmayıp dışarı taşan kısmıdır. Kâbe'ye doğru namaz kılmaktadırlar.

6. Filo gemisi orada diye kıble değiştirilmez ki!

Ama ideolojik yaklaşım, fikrî namusu ortadan kaldırmakta ve maalesef 'dindarlar 6. Filoya secde ettiler' diyecek kadar seviye aşağılara çekilmektedir.

Hülasa, Müslümanlar ABD gemisine secde etmediler, etmezler de. Camiye sığmayan cemaatin dışarıya taşan resmini 6. Filo ile birleştirip Müslümanları ABD'ye secde etti diye yaftalamak eğerbilerek kasten yapılıyorsa şerefsizliktir.

Bilmeyenlere de bu yazı kapak olsun.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum