1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kemalist Sol Yalan ve Çarpıtmayı Kendine Karakter Edinmiş Bir Güruh!
Kemalist Sol Yalan ve Çarpıtmayı Kendine Karakter Edinmiş Bir Güruh!

Kemalist Sol Yalan ve Çarpıtmayı Kendine Karakter Edinmiş Bir Güruh!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ü başörtülülere ''fahişe'' dediği için mahkum ettiren avukat Mustafa Doğan İnal'a "sol" kesimin öfkesi dinmiyor! Bugün görülen mahkeme sonrası İnal'ın avukatı Ömer Faruk Karagüzel bir açıklama yaptı.

11 Şubat 2020 Salı 19:43A+A-

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Işıl Özgentürk'ün başörtülü kadınlar ahlaksızca  sözleri büyük infial yaratmış, avukat Mustafa Doğan İnal bu sözleri yargıya taşıyarak Özgentürk'ü mahkemede çirkin sözleri nedeniyle mahkum ettirmişti.

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı da olan İnal, bu yaklaşımı ve konumu nedeniyle muhalif medyanın hedef tahtasına oturtuldu. Sol Haber Portalı manşetten verdiği haberinde İnal'a ''küfürbaz avukat'' diyerek hakaret etti.

Sol Haber Portalının Işıl Özgentürk’le ilgili kararı haberleştirdiği “Mahkeme küfürbaz avukatın istediğini yaptı: Işıl Özgentürk'e hapis cezası” başlıklı haberi nedeniyle açılan hakaret davasında ilk duruşma ise bugün görüldü.

Duruşmayla ilgili bir sosyal medya paylaşımı yapan İnal, "İlk duruşmaya birçok avukat arkadaş ve dostlarımızla katıldık. Sol'un avukatları Twitter'da yazdığım bir kısım ayet içeriklerini küfürbazlığa delil olarak sundular! Cahillikten öte toplum değerlerinden de haberdar değiller. Bu kafayla mücadeleye devam..." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı tarafların ifadeleri dinledikten sonra ikinci duruşma için mayıs ayına tarih verirken, duruşma sonrası Mustafa Doğan İnal'ın avukatı Ömer Faruk Karagüzel’den yazılı bir açıklama geldi.

Basın Açıklamasının Tam Metni:

Son dönemde başörtülü vatandaşlarımıza yönelik sözlü ve fiili saldırıların arttığına şahit oluyoruz. Karaköy’de okullarına gitmek üzere ders çalıştıkları kütüphaneden çıkan iki üniversite öğrencisi kardeşimiz bu linçin son mağdurları oldu. Elbette başörtüsüne yönelik süreklilik arz eden sözlü saldırıların fiili saldırıya dönüşmesi de bir sürecin neticesinde ortaya çıktı. Bu sürecin tipik örneklerinden olan Cumhuriyet gazetesinden Işıl Özgentürk, başörtüsüne olan kini bir doz daha yükseltip başörtülülerin tamamına karşı çok ağır ithamlarda bulunarak Sümerler döneminde tapınakta f.hişelik yapan kadınların başörtüsü taktığını açık açık köşesinden yazdı. Mezkûr yazıda şahıs toplumun bir kesimine yönelik kin ve nefretini kusmuş, iğrençliği insani ve temel bir hak olan ifade özgürlüğünün arkasına perdelemek istemiştir.

Işıl Özgentürk hakkında müvekkil Av. Mustafa Doğan İnal anayasal bir hakkını kullanarak bireysel olarak suç duyurusunda bulunmuş ve şahıs yapılan yargılama neticesinde halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Davanın ilk celsesinde Sayın Mustafa Doğan İnal’ı temsilen bulunduğumuz duruşmada bahsi geçen yazının bir “paçavra” niteliğinde olduğu tarafımızca ileri sürülmüştür. Bu sözlerimiz üzerine Özgentürk’ün müdafi derhal Cumhuriyet Başsavcılığına hakkımızda suç duyurusunda bulunmuştur. İkinci duruşmaya bizzat katılan müvekkil Sayın Mustafa Doğan İnal, bu yazının tek başına bir paçavra değil iğrenç bir paçavra olduğunu, faşist, kindar ve iğrenç iftiraların mahkeme nezdinde teşdiden cezalandırılması gerektiğini belirtti.

Bu noktada devreye giren ve her fırsatta başörtüsü ve İslam karşıtlığıyla gündeme gelen sol haber isimli site, Sayın Mustafa Doğan İnal’ın mahkemedeki ifadelerini haberleştirerek“Mahkeme küfürbaz avukatın istediğini yaptı: Işıl Özgentürk'e hapis cezası” manşetiyle paylaşıp müvekkilimi kamuoyunun husumetine maruz bırakmıştır. Basın özgürlüğü, insan hakları, fikir hürriyeti gibi en temel insani kriterleri sadece kendileri için isteyen solhaber isimli haber sitesi Özgentürk’ün yapmış olduğu hakaretleri, toplumsal barışı tehdit eden ifadelerini bir kenara bırakarak “küfürbaz avukat” şeklinde manşetten müvekkilime hakaret ederek paylaşım yapmıştır. Bu hakaret karşısında doğal olarak anayasal hakkımızı kullandık ve sol haber isimli site hakkında dava açıldı.

Davanın ilk duruşması 11.02.2020 tarihinde İstanbul Anadolu Adliyesi 29. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşma öncesi solhaber adlı site yine yalan ve iftira ile hakikati çarpıtarak davayı farklı bir noktaya çekmeye çalıştı. Haber sitelerinde yaptıkları çağrılarla hukuksuzluğa geçit vermeyeceğiz naraları atan site, iktidarın sözde basına müdahalesi maskesi altında davayı çarptırarak hakaret edip, kamuoyunun husumetine maruz bırakılan müvekkilimin anayasal bir hak olarak kullandığı şikâyet hakkını yine yalanlarla sahte ve içi boş bir mücadeleye çevirmek istemişlerdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Yapmış olduğumuz şikâyette ortada ne basın özgürlüğüne yönelen ne insan haklarına ne de fikir hürriyetine yönelen bir saldırı söz konusu değildir. Davanın özü müvekkilime manşetlerinden yapılan hakaret ve iftiralardır.

Yalan ve çarpıtmayı kendine karakter edinmiş bu güruh davanın ardından da aynı minvalde yayın yaparak daha da trajik duruma düşmüştür. Elifi gördüğünde mertek zannedenler Sayın Mustafa Doğan İnal’ın sosyal medya paylaşımlarının ayet-i kerime olduğunu bilmeyecek kadar cehalet içinde yüzerken Leninist propaganda kurnazlığıyla müvekkil aleyhinde yayın yapmaya devam ediyorlar. Hayatları İslam’a karşı mücadele ile geçmiş olanlar ayet-i kerimeyi dahi kendi ucuz amaçları için kullanmaktan çekinmeyenler müvekkile iftira atmaktan çekinmiyorlar. Bu tutumlarını mahkeme salonunda da sürdüren solhaber, her zaman olduğu gibi attıkları çirkin manşeti değil müvekkilin twitter paylaşımları üzerinden bir takım sözde savunmalar geliştirmeye çabalamışlardır. Tümüyle beyhude çabalar olarak karşımıza çıkan savunmaların arkasındaki çarpık zihniyetle sonuna kadar hukuk önünde mücadele edeceğimizi bir kez daha ifade etmek isteriz.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum