1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Kemalist Medya Din Düşmanlığından Vazgeçmiyor!
Kemalist Medya Din Düşmanlığından Vazgeçmiyor!

Kemalist Medya Din Düşmanlığından Vazgeçmiyor!

​​​​​​​Kemalist Sol gazeteler Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde yeni eğitim modelinde Din Dersi’nin zorunlu tutulmasına tepki gösterildi.

21 Mayıs 2019 Salı 19:07A+A-

Birgün gazetesi, din düşmanlığını “Bilimsellik seçmeli, dinselleşme zorunlu” başlığıyla gösterirken Cumhuriyet gazetesi ise “din dersi” mecburiyetini “Din hep zorunlu!” başlıklarını attı.

Cumhuriyet ve Birgün gazetelerinde, Milli Eğitim’in yalanladığı “Matematik seçmeli ders oluyor!” iddiası tekrarlanırken “Din Dersi”nin hedef alınması dikkat çekti.

Anne ve babaların “yetersiz” bulduğu Din Bilgisi ve Ahlak Kültürü adlı derse bile tahammülsüzlük gösteren Cumhuriyet gazetesinde “Sistem birkaç yılda bir değişiyor ama DİN HEP ZORUNLU!” başlığı altında verilen haberde, “mezhep” istismarcılığı dikkat çekti. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Hüseyin Güzelgün’ün “Laik eğitim ortadan kalkıyor!” şikayetine yaslandırılan haber/yorumda, din dersleri hedef alınıyor.

Birgün gazetesindeki, haber/yorumlarda “Din Dersi”nin zorunlu olmaya devam etmesine tepkiler dikkat çekti. Matematik dersinin zorunlu olmaktan çıkartıldığı yalanını sürdüren Birgün, “Bilimsellik seçmeli, dinselleşme zorunlu” başlığı ile “Din Düşmanlığını” ortaya koydu.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum