Aralarında Ulusal Kanal'ın Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever'in de bulunduğu 3 kişi ise tutuklanarak, cezaevine gönderildi.
Edinilen bilgiye göre Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınarak, savcılıkta ifade veren eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, sevk edildiği nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.
Kemal Alemdaroğlu ile birlikte adliyeye sevk edilen Ulusal TV Genel Yayın Yönetmeni Ferit İlsever ve Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Serhan Bolluk ile Adnan Akfırat hakkında ise tutuklanma kararı verildi. Adliyeye getirilen İbrahim Benli ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılmıştı.
Bu arada nöbetçi mahkeme, Alemdaroğlu hakkında yurtdışına çıkış yasağı ve her ayın 1'i ile 15'inde bağlı bulunduğu karakola imza atması şartı getirdi.
Adliye çıkışında basın mensuplarına açıklama yapan Kemal Alemdaroğlu, "Anayasaya, yasalara, demokrasi hayranı kişilere yakıştırılamayacak bir suçlama. Hepimizin takdir edeceği nedenlerle yapılmıştır. Yargının bazı kararları, arkadaşlarımızla ilgili olsa da yargıya saygılıyız. Bu arada emniyet mensuplarına, bizleri üç gün ağırladıkları için teşekkür ediyorum. Türk toplumu, bu Ergenekon soytarısının ne demek olduğunu, ortaya çıkmasını ve iktidar sahiplerinin Ergenekon üzerinden bir takım mesajlar üretmesini ve çalışmalar yapmasını ödeyecektir. Türk toplumunun sağduyusuna inanıyorum. Ve yargı da bunu en güzel şekilde gösterecektir." dedi.
Alemdaroğlu'nun açıklamalarının ardından avukatı Metin Çetinbaş, açıklama yaptı. Suçlamaları eleştiren Çetinbaş, "Bazı yayınlarla yargıya baskı yapılmaktadır. Yargının bağımsızlığı zedelenmektedir." dedi. Çetinbaş da Alemdaroğlu gibi emniyet mensuplarına teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.