1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kelime-i Tevhid yazılı bayrağa sarılmış bir “güzellik kraliçesi”
Kelime-i Tevhid yazılı bayrağa sarılmış bir “güzellik kraliçesi”

Kelime-i Tevhid yazılı bayrağa sarılmış bir “güzellik kraliçesi”

Suudi Arabistan, Batılılaşma çalışmalarına hız kesmeden devam ederken ülke tarihinde ilk defa “güzellik yarışmasına” bir aday gönderildi.

22 Şubat 2024 Perşembe 15:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Prens Selman’ın idaresi altında Suudi Arabistan cadılar bayramının düzenlendiği, içki satışına izin verilen Batılı bir ülke olma yolunda hızla ilerliyor. Mekke ve Medine şehirlerini idaresi altında bulunduran Suudi Arabistan, Kral Faysal dönemi dışında her zaman Müslümanlara karşı mesafeli bir siyaset izledi.

Buna rağmen hiçbir zaman Batılaşma alametlerini böylesine açıktan yaşamayan Suud yönetimi Prens Selman ile birlikte farklı bir yüze büründü. Gazze'de olup biten katliamlara sesini çıkartmayan Suudi Arabistan tarihinde ilk defa güzellik yarışmasına aday gönderdi. Bayrağında bulunan kelime-i tevhide rağmen yarı çıplak bir kişi podyumda Suudi Arabistan’ı temsil etti.

kapak-095930.jpg

Suud yönetimi ne kadar Batılı olmaya çalışsa da kimlik kargaşası içerisinde yaranmaya çalıştıklarından her zaman aynı muameleyi görecek.  Cumhuriyet’in konu hakkındaki haberinde geçen ifadeler oldukça ilginç:

Suudi Arabistan'da gerçekleştirilen "at" ve "deve" güzellik yarışmalarının ardından, Rumi Al-Qahtani isimli genç kadın, Miss Asia 2024 güzellik yarışmasına gönderilen ilk Suudi Arabistanlı kadın oldu.

At ve deve kelimelerini özellikle vurgulamayı tercih eden Cumhuriyet editörü mesajını rahatlıkla vermekten çekinmiyor. Prens Selman, Suudi Arabistan’ı “modern” bir ülke haline getirmek için istediği soytarılığı yapsın. İsterse içkiyi yaygınlaştırsın, akıl dışı cadılar bayramı etkinlikleri düzenlesin hatta yarı çıplak bir "Suudi Keriman Halis’i" de güzellik yarışmasına göndersin ama Batı’nın ve Batıcıların gözünde hep develerin gezindiği bir çöl ülkesi olarak kalacak!

HABERE YORUM KAT

10 Yorum