1. HABERLER

  2. HABER

  3. KCK İddianamesine Göre Örgüt Şeması
KCK İddianamesine Göre Örgüt Şeması

KCK İddianamesine Göre Örgüt Şeması

KCK'ya yönelik iddianame kabul edildi. İşte iddianameye göre örgütün şeması...

03 Nisan 2012 Salı 10:54A+A-

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen, KCK'ya yönelik soruşturmayı tamamlayarak, mahkemeye göndermişti.

15. Ağır Ceza Mahkemesi incelemesini tamamladı ve iddianameyi kabul etti.

Böylece KCK'ya ilişkin İstanbul'da dava açılmış oldu.

2 bin 400 sayfalık iddianamede 147'si tutuklu 193 sanık bulunuyor.

Örgüt şemasının en üstünde Murat Karayılan yer alıyor.

Büşra Ersanlı örgüt yöneticiliğinden, Ragıp Zarakolu örgüte yardım ve yataklık etmekten suçlanıyor.

İddianamede Barış ve Demokrasi Partisi'nin şehir meclislerinin de KCK'ya bağlı olarak hareket ettiği ileri sürülüyor.

kck-orgut-semasi.jpg

KCK ŞEMASI

Şemada 'PKK/KCK Öderliği’ başlığı altında Abdullah Öcalan’ın adı yer aldı. Öcalan’ın ardından ‘Yürütme’ başlığı altında ise Murat Karayılan ismi bulunuyor. Karayılan’dan sonra ise Sabri Ok geliyor.

KCK TÜRKİYE MECLİSİ SORUMLUSU SABRİ OK

KCK Türkiye Meclisi sorumlusunun halen Avrupa’da olan Sabri Ok olduğu, Sabri Ok’a bağlı olarak KCK Yürütme Kurulunun Nihat Oğraş, Kutbettin Yazbaşı ve Ali Durç’tan oluştuğu, bu yürütmeye bağlı olarak KCK İstanbul İl Yürütme sorumlusunun ise Mümtas Aydeniz olduğu kaydedildi. Aydeniz’e bağlı olarak faaliyet yürüten KCK İstanbul yapılanmasının Adalet Komisyonu, Sosyal Alan, Siyasal Alan, İdeolojik Alan, DÖKH ve Mali Alan şeklinde örgütlendiği vurgulanan iddianamede, bu örgütlenmenin Türkiye genelindeki tüm illerde aynı şeklide var olduğu, yine örgüt yöneticilerinin beyanına göre örneğin Hakkari’de KCK yapılanmasının tamamlandığı, hatta bu yapılanma nedeniyle Adli makamlara kimsenin gitmediği, uyuşmazlıkların örgütün KCK sistemi içerisindeki sözde yargılama makamlarınca yapılarak çözümlendiğine dikkat çekildi.

5 gizli tanığın ifadesine yer verilen 2 bin 400 sayfalık iddianamede, KCK'nın İstanbul'daki yönetim kadrosunun yer aldığı seçim sürecindeki molotoflu eylemler anlatılıyor. PKK'nın kuruluşu, yapısı, örgüt adına gerçekleştirilen eylemlerin anlatıldığı iddianamede, KCK'nın tanımı, KCK sözleşmesi, toplantılar ve "Siyaset Akademisi"ne yer verildiği öğrenildi.

İddianamede Siyaset Akademi'de verilen dersler ve içeriklerine de yer verilirken, Prof. Dr. Ersanlı'nın da ders verdiği akademinin "PKK'nın şehirdeki ideolojik eğitim merkezi" olarak kabul edildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT