1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kazanımlara Ağlama, Kayıplara Sevinme Tuhaflığı
Kazanımlara Ağlama, Kayıplara Sevinme Tuhaflığı

Kazanımlara Ağlama, Kayıplara Sevinme Tuhaflığı

Türkiye’nin İsrail ve Rusya’yla attığı karşılıklı adımların doğası gereği kayıpları da vardır kazanımları da. Asıl olan birini öne çıkarırken diğerini örterek kendini aldatmamaktır.

30 Haziran 2016 Perşembe 04:32A+A-

Kenan Alpay’ın yorumu:

İstanbul’da havalimanına yapılan barbarca saldırının hedefini sıcağı sıcağına ve elde hiçbir somut bilgi yokken İsrail’le normalleşme ve Rusya’yla kurulacak ilişkilere bağlama konusunda adeta konsensüs sağlanmış gibi. Yetkililer bir an önce havalimanında katledilen, yaralanan ve yakınlarına ulaşamayan insanların acısına bir çare üretmek üzere seferber olmuşken analistler hiç gecikmeksizin meselenin uluslararası boyutunu çözümlemeye başlamıştı bile.

Havalimanına yapılan saldırı IŞİD’in son dönemde iyice bildiğimiz türden bir saldırısı olarak karşımıza çıkıyor. Önceleri Türkiye’deki PKK-HDP hedeflerine yönelen örgüt Sultanahmet ve Beyoğlu saldırılarıyla birlikte daha yoğun bir biçimde ‘yabancı’ unsurları hedef aldı. Önceki gece yapılan saldırıda her ne kadar katledilenlerin önemli bir kısmı Türkiye vatandaşıysa da saldırının dış hatlar terminalinde cereyan etmesi önemli bir göstergedir.

Yazının Devamı >>>