1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kayseri’de Mısır Cuntasının İdam Kararlarına Protesto
Kayseri’de Mısır Cuntasının İdam Kararlarına Protesto

Kayseri’de Mısır Cuntasının İdam Kararlarına Protesto

Mısır'da darbeci Sisi yönetiminin 529 Müslüman hakkında verdiği idam kararı, Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından protesto edildi.

15 Nisan 2014 Salı 23:08A+A-

Mısır'da darbeci Sisi yönetiminin 529 Müslüman hakkında verdiği idam kararı, Kayseri Kardeşlik ve İyilik Platformu tarafından  protesto edildi. Kurşunlu camii önünde yapılan basın açıklamasına yoğun bir katılım oldu.

Toplanan Müslümanlar açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlar ve okudukları basın açıklamasıyla 529 kefen giyerek cinayet şebekesinin verdiği karara sert tepki gösterdiler.

“Musa’nın asasıyla titresin sehpalar, ne kıyamlar biter ne Kutuplar, Esmalar”  pankartının açıldığı eylemde İsrail, ABD ve Sisi’ye lanetler yağdı.

Eylemi Sadi ÖZMEN yönetti,  basın açıklamasını da platform adına Erdal ERGENÇ okudu. Ergenç, ABD ve İsrail’in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu’daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, İhvan’ı yasaklayıp, bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, Müslüman Kardeşleri yok etmeyi hayal ettiklerin söyledi. 

“Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit tutmasını diliyoruz” dedi.

Basın açıklamasından sonra toplanan gurup, Büyükşehir belediye binasının önüne kadar yürüdü. Eylem, özelde Mısır için genelde Ortadoğu Müslümanları için okunan dua ile son buldu.

kayseri-20140415-01.jpg

kayseri-20140415-02.jpg

kayseri-20140415-03.jpg

kayseri-20140415-04.jpg

kayseri-20140415-05.jpg

kayseri-20140415-06.jpg

kayseri-20140415-07.jpg

kayseri-20140415-08.jpg

kayseri-20140415-09.jpg

kayseri-20140415-10.jpg

kayseri-20140415-12.jpg

kayseri-20140415-13.jpg

Basın Açıklamasının Tam Metni:

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM

Mısır’da İhvan-ı müslümin’i ve halk tarafından seçilen meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi hedef alan, Asıl hedefi Siyonist İsraili korumak olan, Batı tarafından da fütursuzca desteklenen Sisi Cuntasının düzmece mahkemesi, Mısır zindanlarında tutulan Müslümanlar ile ilgili kararını büyük bir pişkinlik ile açıklamıştır. Bu karara göre Müslüman kardeşler Üyesi 529 kişi hakkında, 20 dakika gibi kısa bir süre içinde, Mısır mahkemelerinin militan hâkimleri tarafından ''Şiddet olaylarına karışmak, kişilere ve kamu malına saldırı” gibi düzmece gerekçeler ileri sürerek, idam cezası vermiştir. Bu uslup “Önce idamına sonra delillerin toplanmasına” şeklindeki kararları hatırlatmaktadır. Bu utanç verici kararı kınıyor, lanetliyor ve kabul edilemez olduğunu bildiriyoruz.

Zalim Hüsnü Mübarek diktatörlüğüne ve askeri vesayet rejimlerine başkaldırarak İNTİFADA başlatan Mısır halkı, Zalim Firavun Mübarek’i devirmiş ve ilk seçimde İhvan’ı Müsliminin adayı MURSİ’yi iktidara taşımıştı.

 Mısır devrimini ve İslamcı kadrolarını  Seçimle iktidardan uzaklaştıramayacaklarını anlayan İslam karşıtı Kıpti, liberal, sosyalist, milliyetçi koalisyon, işbirlikçi Ezher Şeyhi, Mısırdaki Selefiler ve Askeri cunta,  İsrail ve Amerika destekli kanlı bir askeri darbe ile yönetime el koydu.

ABD ve İsrail’in başını çektiği batılı emperyalistlerin ve onların Ortadoğu’daki kuklalarının desteğini alan darbeciler, İhvan’ı yasaklayıp, bütün liderlerini ve binlerce üyesini cezaevlerine doldurarak direnişi kırmayı, Müslüman Kardeşleri yok etmeyi hayal ediyorlar.

Oysa Mısırlı kardeşlerimiz ilk günden itibaren Darbeye karşı çıkarak, mermiye karşı gül atarak, İnsanlık Tarihinin en soylu RABİA direnişini ortaya koydular ve devam ettiriyorlar. Darbecilerin heveslerini kursaklarında bırakmaktadırlar.

Bir asra dayanan köklü İhvan geleneğinden habersiz olan darbeciler, tüm vahşi uygulamalarına rağmen, şahadetin ve direnişin temel bir düstur olarak öğretildiği bu mektebin mensuplarının teslim alınamadığını, direnişin kırılmadığını gördükçe adeta deliye dönerek baskılarını arttırmaktalar. Binlerce şehide rağmen bitirilemeyen Rabia direnişi, idam kararlarına da aldırmadan çığ gibi büyümeye devam edecek, darbecilerden bu zulmün hesabı muhakkak soracaktır.

Müslüman Kayseri halkı olarak İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıları, bir tiyatrodan farksız ve uygulanamayacak bu idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şahadetlerinin Âlemlerin Rabbi olan Allah katında kabul edilmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz.

Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şahadeti - boyun eğmeye tercih eden ve her zaman zillete direneceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde, zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz.

Amerikanın, Gayri Meşru çocuğu İsrail ve yerli işbirlikçileri Türkiye’deki Müslümanların Sağlam İradesine karşı beceremedikleri darbeyi, şimdilik Mısır’da onbinlerin KAN’ını akıtarak gerçekleştirdiler, ama asla sürdüremeyeceklerdir.

Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit tutmasını diliyoruz.

Kayseri’deki Müslümanlar olarak Mısır’da askerî cuntanın karşısında kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz!

İhvana selam, direnişe devam.

Zalimler için yaşasın cehennem.

KAYSERİ KARDEŞLİK VE İYİLİK PLATFORMU

Haber:  Rıdvan TURHAN

Fotoğraf: Erdi DENİZ/ Yasir METİN

HABERE YORUM KAT

4 Yorum