1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kayseri Geri Gönderme Merkezinde kötü muamele iddiaları
Kayseri Geri Gönderme Merkezinde kötü muamele iddiaları

Kayseri Geri Gönderme Merkezinde kötü muamele iddiaları

10’a yakın Türkmenistan vatandaşının Kayseri GGM’de basit bir tartışma üzerine darp edildikleri iddia ediliyor.

06 Haziran 2023 Salı 15:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Hukuki sorunları bulunan göçmenlerin tutulduğu Geri Gönderme Merkezlerinde yaşanan sıkıntılar bitmek bilmiyor. Son örnek Kayseri Geri Gönderme Merkeziyle ilgili olarak gündeme geldi.

Kayseri GGM’de 4 Haziran 2023 günü saat 21:00 sularında yemek sırasının bozulduğu iddiası ile bir tartışma yaşandığı, tartışma neticesinde burada tutulan Türkmenistanlılar ve merkezde görev yapan güvenlikçiler arasında gerilim meydana geldiği bildirildi. Hadisede 10 civarında Türkmenistan vatandaşının güvenlikçiler tarafından darp edildiği iddia edildi.

Bir gün sonra Kayseri GGM’de kalan 3 Türkmen İstanbul’daki yakınlarını arayarak durumu bildirdiler. Bu kişiler darp edilenlerin merkezden başka bir yere götürüldüklerini fakat nereye götürüldüklerinin bilgisinin verilmediğini ifade ettiler. Ayrıca olayın yaşandığı gün GGM’ye ambulans geldiğini ama darp edilen kişilerin hastaneye götürülmelerine yetkililerce izin verilmediğini de ileri sürdüler. Bundan dolayı Merkezde kalan diğer Türkmen vatandaşlarının yaşananları protesto etmek için açlık grevi başlattıklarını bildirdiler.

Konuya ilişkin yetkililerin açıklama yapması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum